Bankje en aanvulling IKEA PLATSA kast in multiplex berken, door Hilde

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Hilde

Hilde

NL

Makkelijk

1 minuut

Met op maat gezaagd plaatmateriaal kan je zelf eenvoudig je DIY project realiseren. Het helpt je om je bestaande meubels helemaal naar wens te maken. Zoals in dit project van Hilde. Ze heeft haar IKEA platsa kasten naar eigen smaak gepersonaliseerd. Zo is een fraai maatwerk meubel ontstaan!

Omschrijving van Hilde

Een aanvulling op de IKEA platsa kast door de lege ruimte op te vullen met een vak en een plaat bovenop zodat het ook een bankje is.

Hoe ik dit project gemaakt heb

1. Gemeten hoe groot de loze ruimte was tussen de kasten en planken besteld. Hierbij de dikte van de planken (18mm) afgehaald van de gewenste hoogte.
2. In de 4 planken voor het vak gaten geboord en de planken aan elkaar geschroefd tot een vak. Daarna onderop ikea voetjes geschroefd zodat het dezelfde hoogte heeft als de rest van de kast
3. Grootste plank bovenop geplaatst en vast gemaakt met 3 kleine spijkertjes. Nu vult het goed de extra ruimte op die nog over was en past de kast perfect in de ruimte

Afmetingen van mijn DIY project

Vak is 35,3 cm breed
40,0 cm hoog
42,0 cm diep
Zitje is 115,5 cm breed en 42,0 cm diep

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken