Ombouw voor keuken van MDF Lakdraag, door Harold

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Harold

Harold

NL

Makkelijk

1 minuut

Wat heb je gemaakt?

Een ombouw voor de hoge keukenkasten. Het zijn keukenkasten van Ikea, de Metod serie. Om een mooi geheel te krijgen is een kader rondom de kasten gerealiseerd.

Hoe heb je de keuken gemaakt?

Eerst heb ik de kastenwand uitgetekend op de wand en de 230v aansluitingen aangelegd. Vervolgens heb ik de Ikea kasten geplaatst en gesteld. Daarna heb ik een zaagplan gemaakt voor de platen MDF Lakdraag en op maat laten zagen. Vervolgens heb ik een regel op de muur geplaatst waar de panelen tegenaan zijn gemaakt. Alle hoeken zijn in verstek gezaagd en in het werk met elkaar verlijmd en getacked. Omdat de panelen tot op de mm nauwkeurig onder het plafond passen, is het niet mogelijk om de panelen eerst in elkaar te zetten en dan op de plaats te schuiven. Immers, je kan het pakket niet kantelen doordat de hoogte beperkt is. Tip: In de staanders heb ik paslatten geplaatst die precies op maat zijn gezaagd waardoor het geheel exact recht is.

Wat zijn de afmetingen?

Hoogte 254,0 cm bij 200,0 cm breed. De muurtjes zijn 10,0 cm breed en de drie Ikea kasten zijn 180,0 cm breed en 240,0 cm hoog.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Harold en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 425,39


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken