Nieuwe frontjes voor IKEA FAKTUM keuken, door Jelle

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jelle

Jelle

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

De frontjes van mijn oude Faktum keuken waren aan vervanging toe. Aangezien deze keukenlijn niet langer wordt ondersteund ben ikzelf aan het klussen geslagen. Heb gekozen voor een combinatie van berken multiplex en mdf in neomint.

Frontjes vervangen met multiplex en MDF

Heb alle panelen besteld bij OPMAATZAGEN.nl in de juiste afmetingen en alle afwerking zelf gedaan. Hoeken heb ik afgerond met een kantenfrees, de zwarte greepjes heb ik in het MDF gefreest, gaten geboord voor de scharnieren en vervolgens in de grondverf gezet en afgelakt. Bij de multiplex panelen heb ik een hoek in verstek afgezaagd om als greepje te fungeren. Deze panelen heb ik afgelakt met transparante matte lak. Keukenwand moet nog betegeld worden en plinten moet ik nog doen.

De afmetingen van het project

Korte zijde is 244,0 cm
Lange zijde is 272,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jelle en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 428,44


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken