Kapstok van eikenhouten planken

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Martin

Martin

NL

Makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Ik heb een kapstok in een nis gemaakt met (schitterende) eikenhouten planken boven de kapstok en op 40,0 centimeter hoogte heb ik ook nog planken voor schoenen en tassen gemaakt. De eikenhouten planken en kapstok rusten op eikenhouten balkjes als dragers. De planken zijn afgehoekt aan de bovenzijde zodat deze niet slijten bij het erop zetten en afhaken van manden of bakken.

Hoe heb je de kapstok gemaakt?

Balkjes gemonteerd in nisje op de houten steunen voor de gipsplaten. Gaten dun voorgeboord ter voorkoming van scheuren tijdens het schroeven. Dwarsliggende planken vastgeschroefd. De planken zijn grotendeels vlak maar zoals alle eikenhouten planken vertonen deze lichte bolling, opgelost door planken op meerdere punten vast te schroeven op de balkjes. De kapstok is gemonteerd in een ronde uitsparing van 1 van de balkjes. Hiervoor is een iets dikkere balk gebruikt en een ronde gaten boor.

Wat zijn de afmetingen?

De kapstok is 70,0 centimeter breed en 60,0 centimeter diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 384,58


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken