Een zelfgemaakte hoge kledingkast met schuifdeuren, door Astrid

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Astrid

Astrid

NL

Gemiddeld

2 minuten

Zelf een kledingkast op maat maken geeft veel voldoening. En is met perfect op maat gezaagd plaatmateriaal ook een stuk eenvoudiger. Door zelf aan de slag te gaan ben je niet afhankelijk van drukke en vaak prijzige timmermannen. In dit project laat Astrid zien hoe ze voor haar slaapkamer een ruime kledingkast heeft gemaakt met gezaagd MDF lakdraagfolie. Het resultaat is een ruime kast die perfect past.

Omschrijving van Astrid

Hoge kledingkast met twee schuifdeuren en diverse vakken. Bovenop en drie vakken bovenop met valdeurtjes. Zodanig dat de kast van muur tot plafond volledig de ruimte opvult.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na het naar boven sjouwen van de perfect op maat gezaagde wit folie gelamineerde platen is de kast in 3 delen gemaakt. Onderstuk van 180,0 x 80,0 cm is neergezet als basis. Daarop zijn drie platen met tussenverbindingen gezet zodat de kast al 225,0 cm hoog is. Het bovenstuk met de drie vakken en valdeurtjes is apart in elkaar gezet en vervolgend in 1 keer erboven op gezet. Dat resulteerde in een kast van 270,0 in totaal. Als laatste zijn de twee schuifdeuren van 90,0 x 220,0 cm gemonteerd met een railsysteem van de bouwmarkt.

Afmetingen van mijn DIY project

180,0 x 270,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Astrid en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 575,65


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken