• Projecten
Thuiswinkel Waarborg

Bohemian stijl garderobewandkast van populieren multiplex, door Sanne

Bohemian stijl garderobewandkast van populieren multiplex, door Sanne
Bohemian stijl garderobewandkast van populieren multiplex, door Sanne
Bohemian stijl garderobewandkast van populieren multiplex, door Sanne
Bohemian stijl garderobewandkast van populieren multiplex, door Sanne

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Een garderobe-wandkast van populieren multiplex (18mm) met handgemaakte massief eiken handgrepen. Het binnenwerk van de deurtjes is rotan webbing.

De beits die is gebruikt is de kleur "puur grenen".

De laden zijn van underlayment gemaakt met een populieren triplex bodem en populieren front, zodat het vooraanzicht bij de rest van de kast past.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

In onze eerste koopwoning is de ruimte beperkt, waardoor we graag zo veel mogelijk ruimte als mogelijk wilden gebruiken voor een garderobekast in de slaapkamer. Daarom hebben we er voor gekozen om een hoge kast te maken, die boven de deur door loopt, want wat doe je anders met de ruimte boven een deuropening?

Omdat ons hele huis uit 1965 veel hout heeft in natuurlijke kleuren, wilden we dat de kast daar goed bij zou passen. Daarom hebben we gekozen voor een licht multiplex, want we dan dezelfde kleur konden lakken als de kozijnen en vensterbanken. De meeste tijd heeft dan ook gezeten in alle platen schuren, lakken, nog een keer schuren en nog een keer lakken. In zo'n klein huis ligt dan al snel elke kamer vol met drogende platen.

Vervolgens kon het in elkaar zetten beginnen. Dat was een uitdaging, omdat geen enkele muur in dit huis recht is. Het was daarom elke keer een afweging maken tussen waterpas /haaks werken of de muur/vloer volgen. Ik ben daarom eerste begonnen met het opzetten van de kast zelf. De smallere stroken plaatmateriaal voor de deurtjes heb ik pas later laten zagen, toen de kast al stond. Op die manier wist ik zeker wat de afmetingen moesten worden, omdat de werkelijkheid nog wel eens afwijkt van je oorspronkelijke tekeningen.

In de deuren is een sponning gefreesd aan de binnenkant, waar de rotan matten in geniet zijn. Als je denkt kosten te besparen door rotan in plaats van hout te gebruiken: daar is niks van waar! Rotan kost zo'n € 23,- per meter en ik had 10 meter nodig. Maar, het resultaat mag er zijn.

Tot slot heb ik nog 2 ondergoed-lades gemaakt en handgemaakte eikenhouten grepen gemonteerd.

We zijn heel blij met de kast. Het is een echte sfeermaker in de slaapkamer.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De kast is 250,0 cm hoog, 278,0 cm breed en 50,0 cm diep in totaliteit. Het lage kastgedeelte tot aan de deur is 176,0 cm breed.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Supergoede service. De platen zijn wat duurder dan wanneer je ze bij de bouwmarkt koopt en zaagt, maar dan besteed je wel het rotste klusje van je klus lekker uit. Geen gepruts met handcirkelzagen en overal zaagsel.

Bovendien zijn de platen van betere kwaliteit dan die in de bouwmarkt. Dat verschil is vooral merkbaar bij triplex; veel sterker en stabieler dan bouwmarktplanken.

Geen resultaten gevonden