HPL Gevelplaten

HPL gevelplaten zijn van uitstekende kwaliteit. HPL platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in diverse (RAL) kleuren. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. HPL platen zijn uitstekend geschikt voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook goed binnenshuis gebruikt worden. Ideaal voor de mooiste afwerkingen van gevels en dakkapellen, maar ook douchecabines en toiletgroepen.

HPL Gevelplaat op maat bestellen

Bestel kunststof HPL gevelplaat op maat gezaagd gemakkelijk online. In de configurator vul je eenvoudig de afmetingen van je plaat in en wij zagen deze tot op de millimeter nauwkeurig. We bezorgen je bestelling binnen enkele dagen.

HPL: wat is het?

HPL is geperst plaatmateriaal dat weer- en watervast is. Dit dunne plaatmateriaal is ideaal voor decoratieve toepassingen.

De opbouw van HPL platen

HPL platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars. Deze substantie wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst. Dit maakt de platen glad, zeer sterk en maatvast. De kernlaag van de HPL platen zijn daarna voorzien van een beschermende, gekleurde toplaag aan de boven- en onderkant. Hierdoor zijn de platen kras- en stootvast en beschermd tegen zonlicht en vocht.

Eigenschappen van Trespa®

Trespa® staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De producten hebben een lange levensduur door hun harde en ondoordringbare kern.

Soorten HPL

Izeon® en Meteon® zijn twee verschillende plaatmateriaal-lijnen binnen de Trespa® familie. Trespa® Izeon is de basisvariant die beschikbaar is in diverse RAL-kleuren. Trespa® Meteon is de creatieve variant, met eindeloos veel kleur en structuur mogelijkheden. 

Ons assortiment HPL-platen bestaat o.a. uit de volgende soorten:

Verschillende kleuren en toplagen HPL

Ga voor jouw favoriete RAL kleur door voor de Izeon serie te gaan, of kies een creatieve kleur en structuur combinatie binnen de Meteon serie. Bekijk alle beschikbare producten in onze webshop.

HPL platen en vocht

Doordat de platen onder hoge druk zijn samengeperst, hebben weersomstandigheden en temperatuurverschillen minimale invloed op het plaatmateriaal. Hierdoor is dit plaatmateriaal uitermate geschikt voor decoratieve buitentoepassingen.

Beschikbare diktes van HPL

HPL platen zijn over het algemeen dunne platen. Ze zijn in diverse diktes beschikbaar. Bekijk alle mogelijkheden in ons assortiment. In onze webshop kan je o.a. Trespa® 6mm bestellen en op maat laten zagen.

Veelgebruikte toepassingen van HPL

Trespa® plaatmateriaal wordt veel gebruikt voor gevelbekleding, boeidelen en andere decoratieve oppervlakte toepassingen zoals balkon afwerkingen. De panelen zijn goed te reinigen en zonwerend. Klussen met HPL hoeft niet moeilijk te zijn. Vele andere gingen je al voor. Op het klus- en inspiratieblog van OPMAATZAGEN.nl hebben we alle projecten met HPL voor je verzameld zodat jij goed voorbereid aan de slag kan.

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, beter bekend als laminaat of kunststof plaat. Het is een zeer sterk plaatmateriaal dat onder hoge druk wordt samengeperst en wordt afgewerkt met een harde transparante kunsthars bovenlaag. Het materiaal is vrij krasvast en erg sterk; ideaal! HPL op maat zagen doe je handig met een machine, óf - vele gemakkelijker - je laat het op maat zagen door OPMAATZAGEN.nl. Door het machinaal op maat te zagen heb jij een strak resultaat en blijf je niet met reststukken achter. HPL houdt geen vuil vast, daarom is het ideaal voor het afwerken van je pand, aankleden van een schuurtje. Maar het kan ook binnenshuis ingezet worden voor bijvoorbeeld deuren, bureaubladen of

Klustips voor het monteren en afwerken van HPL

Trespa® platen zijn wat lastiger te bewerken dan de doorsnee (houten) plaatmaterialen. Trespa® op maat zagen met een handzaag raden we sterk af. Het kan het beste met een decoupeerzaag of een cirkelzaag bewerkt worden. Trespa® is vast te zetten met speciale Trespa® schroeven of met kit, bijvoorbeeld paneltack. Bij het lijmen van Trespa® is schuren en voorbehandelen met primer voor paneltack wel nodig. HPL is beschikbaar in vele kleuren, hierdoor is schilderen niet nodig.

Alternatieven voor HPL platen

Trespa® niet geschikt voor jouw volgende doe-het-zelf klus omdat de kleur die je zoekt niet beschikbaar is? Alternatieve plaatmaterialen voor buiten zijn bijvoorbeeld MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk ons assortiment voor een ander alternatief hier.