• Home
Thuiswinkel Waarborg

Opbergbank in de eethoek, door Francisco

Het grote voordeel van zelf klussen is dat je elk project volledig kunt aanpassen aan de ruimte in jouw huis. Zo maakte Francisco een houten opbergbank voor aan zijn eettafel van MDF Blank in een dikte van 18mm. Dit meubel past nu precies op de plek die hij bedacht had. En dat ziet er prachtig uit!

Francisco over OPMAATZAGEN.nl

“Bedankt voor het perfect op maat zagen. Alles klopte 100%. Nu wachten op het zitkussen uit één stuk.”

Aan de slag met een opbergbank? Begin met een schets

Een opbergbank in de eethoek is multifunctioneel en met wat sfeervolle kussens wordt de plek zo uitnodigend, dat het je favoriete plek in huis wordt. Om zeker te zijn van een juiste zaaglijst, kun je jouw klus niet béter beginnen dan met een duidelijke schets. Zo krijg je een indruk van het ontwerp van de opbergbank en heb je direct inzichtelijk wat de afmetingen zijn van het benodigde hout en plaatmateriaal. Je creëert een zaaglijst die je eenvoudig kunt invoeren in onze bestelmodule.

 

Materiaal opbergbank

Welk hout of plaatmateriaal je kiest is geheel aan jou. Francisco koos voor MDF Blank en schilderde de opbergbank wit. Je kunt ook een houten opbergbank maken van MDF Lakdraag, dan kost het schilderen minder tijd. MDF Lakdraag is namelijk aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Door de folie is de zuigende werking van het materiaal sterk verminderd. Het is dus zeer geschikt voor het maken van een opbergbank die je wilt aflakken.

Op maat gezaagd; vormen en afwerkingen

Geïnspireerd geraakt door het project van Francisco? Nu is het jouw beurt! Start met het uittekenen van het project. Wanneer alle maten goed staan en je het materiaal gekozen hebt, kan jouw klus echt beginnen!

Door jouw project op maat gezaagd te bestellen, heb je zelf geen geavanceerde (zaag)machines nodig, betaal je alleen voor het materiaal dat je nodig hebt en hoef je zelf niets te vervoeren. Het bespaart dus veel tijd! Het is zelfs mogelijk om hout of plaatmateriaal direct in de gewenste vorm te laten zagen of een randafwerking toe te voegen. Met gemak zagen we jouw bestelling in verstek of met een afgeronde hoek. Handig toch? Bekijk ons volledige overzicht aan vormen en randafwerkingen.

Meer inspiratie en klustips lees je op de inspiratiepagina.

Doordat het project een relatief verouderde DIY klus van een klant is, is het project niet direct te bestellen. Ook maakt de bank geen vast onderdeel uit in ons assortiment. De opbergbank van Francisco kan natuurlijk wel als inspiratiebron dienen. Maak op basis van deze bank een tekening en vul de zaaglijst met de benodigde materialen. Let goed op de maximale afmetingen van ons plaatmateriaal, wanneer je zelf aan de slag gaat. 

Vul hier uw zaaglijst

Bekijk ons assortiment