Radiatorombouw met kastjes en vensterbank van MDF lakdraag, door Alex

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Alex

Alex

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Met een beetje handigheid en online besteld gezaagd plaatmateriaal kan je mooiste projecten maken. Zo ook deze radiatorombouw met kastjes en zitje door Alex. Hij bestelde gezaagd MDF lakdraagfolie en ging daarmee aan de slag. 

Omschrijving van Alex

Ik heb een radiatorombouw met kastjes aan weerszijden gemaakt. In de daarop 'zwevende' vensterbank sleuven gemaakt voor de warme lucht en er zijn twee stopcontacten verwerkt, waarvan één met USB opladers.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na veel meetwerk en een gedetailleerde tekening te hebben gemaakt allereerst de plankjes voor de kastjes en de plaat voor het rooster vóór de verwarming. Alles lakgedragen mdf. Tot op de mm gemeten en ook geleverd gekregen. Omdat links een stopcontact in de muur zit, een gaten in het kastje gezaagd om met verlengsnoeren beide kastjes van stroom te kunnen voorzien en ook een stopcontact in de vensterbank twee stopcontacten kunnen verwerken. Scherpe randen afgerond met een kantenfreesje. De radiatorplaat met een bonvenfrees voorzien van 18mm breed sleuven. Kopse kanten van ge materiaal twee maal gegrond en nog een keer geplamuurd voor een gladde afwerking. De plankjes tijdens de mooie afgelopen dagen buiten kunnen schilderen. (2 lagen) en op een ooit gefabriceerd 'droogrekje' laten uitharden. Daarna ook een plaat eikengefineerd mdf gehaald. Die was helaas wat te kort. Met paneelverbinders 'verlengd, zodat ik een vensterbank van 3,20 meter kon maken. Met de bandschuurmachine bijgewerkt om exact de niet rechte muur te volgen. Daarna 10 mm sleuven aan bovenzijde ingefreesd. Rekening gehouden met een plek voor een bloempot. Meubelbeslag, 'powerdots' en een gatenzaag besteld om in de vensterbank te kunnen verwerken. Randen gefineerd en afgewerkt met drie lagen skylt lak. Uiteindelijk de vensterbank niet opgedikt, maar aan de onderzijde wat overgebleven materiaal verwerkt, zodat een 'zwevend' effect ontstaat Daarna als bouwpakket weer in elkaar gezet.

Afmetingen van mijn DIY project

De venster bank is 320,0 cm breed. De kastjes 40,0 cm diep en 87,0 respectievelijk 71,0 cm breed. De radiatorplaat is 160,0 cm breed. De vensterbank is 43,0 cm diep, bij het raam ongeveer 53,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Alex en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 154,49


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken