Zelfgemaakte radiatorombouw van multiplex populier, door Jeroen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jeroen

Jeroen

NL

Gemiddeld

3 minuten

Omschrijving van Jeroen

Ik wilde onze (lelijke) radiator wegwerken door middel van een radiatorombouw. De standaard radiatorombouw die je bij de bouwmarkten kan krijgen vinden wij vaak niet mooi en veel te duur, dus kwam ik op het idee om het zelf te maken. Ik wilde ook niet teveel warmte verliezen door de ombouw en met deze oplossing maak je nog volop gebruik van je radiator. Populieren multiplex is een lichte houtsoort met af en toe mooie tekeningen erin. Het is het ideale hout voor het interieur. Als de radiatorombouw te donker wordt is het meteen weer zo'n 'ding' en wij willen juist af van al dat donker. Wij houden van lichte (witte) accenten gecombineerd met hout. Door deze strakke stijlvolle radiatorombouw te combineren met de nieuwe ronde hoekbank (taupe) en ronde tafels (die trouwens ook nog moeten komen) wordt het een fantastisch geheel. En zeg nou zelf. Is het geen plaatje?

Hoe ik dit project gemaakt heb

Dit heb je nodig voor een radiatorombouw van 329x60x35 cm (bxhxd):

  • 18mm multiplex populier 30x - 62x10cm (voorkant)
  • 30x - 37x10cm (bovenkant)
  • 2x - 58,2x27,2cm (zijkanten)
  • 4x - Schaaflat vuren 18x18mm (lengte 2700mm)
  • 2x - Schaaflat vuren 35x18mm (lengte 2700mm)
  • 2x - Doos schroeven verzonken kop 3x30 mm (200st p.d.)
  • 1x - Doos schroeven verzonken kop 3x45 mm (200st p.d.)
  • 1x - Houtlijm
  • 1x - Aluminium vierkante buis (10x10mm)
  • 1x - Woodcon 1 liter (waterdicht maken)

Ik heb zelf dit allemaal in AutoCAD uitgetekend, zodat ik een goed ontwerp zal hebben. Alle planken konden uit één plaat gezaagd worden wat ik natuurlijk op maat heb laten zagen door OPMAATZAGEN.nl Verstek zagen deden ze niet met multiplex, dus heb ik dit zelf gedaan met een afkortzaag. Wel een fijn zaagblad genomen om splinteren te voorkomen (BOSCH Cirkelzaagblad Expert for Wood Ø 216x30x2,4 mm 48T). Ook heb ik de planken 2 cm langer laten afzagen. Zorg dat na het verstek zagen de multiplex planken 35 (boven) en 60 (voorkant) cm zijn.

Ik ben daarna begonnen met de linker kant. Je pakt een 35 en 60 cm deel en plakt deze met houtlijm aan elkaar terwijl je ze om de plank (zijkant 58,2x27,2cm) plakt. Zo heb je meteen mooi 90 graden. Daarin maak je volgens tekening de vuren latten, lijmen en vastschroeven. Vanuit daar ga je verder bouwen. Plak nu bijvoorbeeld per 10 op de verstek kant de planken 35x10 en 60x10 cm tegen elkaar. Even laten drogen. Leg de zijkant met vuren latten nu op het 60x10 cm plank gedeelte. Pak één lamel van 35x10 / 60x10 cm en schuif onder de vuren latten door. Een beetje houtlijm erop en doe het aluminium vierkant buisje tussen de lamellen van 35x10 / 60x10 cm om één centimeter afstand te creëren. Vastschroeven en dan op naar de volgende lamel. In het midden zal je de vuren latten moeten verlengen. Doe dit in het midden van een lamel! Als alles klaar is even schuren en waterbestendig maken met Woodcon. Je kam dit gewoon met een roller en kwast doen. De lichte kleur blijft behouden. Succes!

Afmetingen van mijn DIY project

H: 60,0 cm
B: 329,0 cm
D: 35,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jeroen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 341,86


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken