Zelfgemaakt zit- en opbergmeubel van eikenhout, door Niels

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Niels

Niels

NL

Gemiddeld

1 minuut

Niels deelt zijn project waarin hij een prachtig zit- en opbergmeubel heeft gemaakt van hoogwaardig eikenhout. Het meubelstuk biedt niet alleen extra zitcomfort, maar ook handige opbergruimte. Het resultaat is een functioneel en stijlvol meubel dat perfect past in diverse interieurstijlen.

Omschrijving van Niels

Onder ons verticaal schuivende raam hebben we een zitmeubel gemaakt. Als het raam open staat zit je letterlijk in de raamopening. Het meubel is voorzien van opbergvakken met deuren.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Alle eikenhouten onderdelen, A/B kwaliteit 26 mm, zijn precies op maat besteld en geleverd. Met deuvelverbindingen (mbv deuvelmal) zijn de delen door ons in elkaar gezet. Vervolgens is het meubel in één stuk met een paar stalen hoekjes(uit het zicht) aan de achterliggende muur bevestigd. De eikenhouten timmerplaten zijn ruimschoots sterk genoeg om op te zitten. De deurtjes zitten vast met een lijnscharnier en kleefmagneet. Het hout is afgewerkt met 2 lagen matte lak op waterbasis. Het hele project is 1-op-1 uitgetekend in Sketch Up. De maatvoering is uit dit model gehaald.

Afmetingen van mijn DIY project

2996 mm breed, 440 mm hoog, 450 mm diep

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken