Radiator ombouw van MDF, door Rene

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Rene

Rene

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Ik heb een radiator ombouw gemaakt van stroken MDF Lakdraag, waarbij de verticale en horizontale delen onderling met 45 graden verlijmd zijn en ook de zijkant met 45 graden verlijmd is.

Hoe heb je de ombouw gemaakt?

Als eerste heb ik van alle delen de zaagkanten ( behalve de onder verstek gezaagde kanten ) twee maal geverfd met MDF grondverf. Daarna steeds een deel van 84,0 x 10,0 cm ( verticale zijde ) verlijmd met een horizontaal deel van 20,0 x 10,0 cm. Hierbij steeds een 90 gr lijmklem gebruikt. Uiteindelijk ontstaan 19 delen waarbij links en rechts ook de zijschotten ingelijmd zijn. Vervolgens heb ik alle losse delen eerst tweemaal in de juiste kleur afgelakt. Als volgende stap breng je een horizontale lat aan op de juiste hoogte tegen de wand (84,0 cm minus materiaaldikte, in dit geval 18 mm )waarop de horizontale delen van de ombouw komen te rusten. Daarna breng je op de vloer ook een lat aan waartegen de verticale delen bevestigd worden .( Ik heb deze met dubbelzijdige tape bevestigd om de vloer niet te beschadigen). Vervolgens bevestig je alle delen 1 voor 1 tegen zowel de horizontale lat als degene op de vloer, in mijn geval heb ik die verlijmd met sneldrogende houtlijm. Om de delen op de juiste en dezelfde onderlinge afstand te bevestigen heb ik een lat van 12 mm dikte genomen en daar afstandhouders van gezaagd.

Wat zijn de afmetingen?

Buitenmaten zijn: 210,7 x 84,0 x 20,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Rene en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 330,54


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken