Een zelf gemaakte radiator ombouw met vensterbank van MDF, door Marco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marco

Marco

NL

Makkelijk

2 minuten

Marco laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een radiator ombouw heeft gemaakt inclusief vensterbank. Voor deze klus heeft hij MDF blank 12 en 18mm op maat besteld zodat hij direct kon starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring op het blog.

Omschrijving van Marco

Een radiator ombouw rondom een oude en lelijke radiator. Locatie van de radiator is in de woonkamer. Omdat de radiator onder een raam staat is er voor gekozen om de bestaande vensterbank te vervangen waardoor de radiator ombouw en vensterbank nu uit 1 geheel bestaat. Om te voorkomen dat de ombouw teveel warmte vasthoudt is er voor gekozen om de muur achter de radiator gelijk te voorzien van radiatorfolie zodat de warmte uit de open gleuven kan vloeien.

Hoe ik dit project gemaakt heb

1. Allereerst de hoeken en daarmee de buitenste staanders van de ombouw in elkaar geschroefd. Vervolgens de zichtbare schroefgaten opgevuld met houtvuller en glad geschuurd.
2. De twee losse planken van de vensterbank verder op maat gemaakt zodat deze om het kozijn het passen.
3. Alle losse onderdelen met 3 lagen in de verf gezet.
4. Het geheel met de voorkant liggend op de grond van binnenuit vastgeschroefd zodat er zo min mogelijk schroefgaten gevuld hoeven te worden.
5. Om een gelijke afstand te bewaren tussen de liggers gebruik je een blokje hout tussen iedere liggen alvorens deze wordt vastgeschroefd op de staanders.
6. Na de montage van alle losse delen de ombouw met 2 man verplaatsen naar de juiste plek om te voorkomen dat de lengte van de constructie teveel druk uitoefend.

Afmetingen van mijn DIY project

280,0 bij 76,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 91,27


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken