Op maat gemaakt badkamermeubel van vochtbestendig MDF, door Wim

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wim

Wim

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Wim heeft een wit badkamermeubel gemaakt van vochtbestendig MDF. Dit plaatmateriaal is ideaal voor badkamermeubels. Het hout liet hij opnieuw, op maat gezaagd, door OPMAATZAGEN.nl leveren. Doordat het project uit meerdere onderdelen bestaat, scheelde dit enorm veel zaagtijd voor Wim! Het plaatmateriaal was netjes, binnen enkele werkdagen, klaar. Hierdoor kon Wim snel met zijn klus aan de slag. Lees hieronder meer over hoe hij dit aanpakte. 

Omschrijving van Wim

Onder bestaande houtenblad met waskommen drie kasten gemaakt tussen twee pilaren en twee wanden. Ik heb dit zelf gemaakt omdat er geen standaardmaten tussen pasten.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Eerst ben ik gestart met een werktekening met exacte maten. Hout opgehaald in Veenendaal en de volgende dag gestart met het lijmen van de drie laden. Iedere dag 1 lade omdat ik niet genoeg lijmtangen heb. Zo ook per dag 1 kast in elkaar gelijmd. Kasten zijn wel verstevigd met deuvels en schroeven omdat ze hangend gemonteerd worden. De kopse kanten van de kasten en laden bewerkt met een mengsel van houtlijm en wat water om dekkend te kunnen gronden. Alle naden van de kast afgekit en alle kasten, deuren en laden gegrond en daarna geschuurd en 2 keer afgelakt met ral 9010. Als laatste de scharnieren, ladegeleiders en handvaten gemonteerd. De kasten onder het blad en tegen de muur verankerd.

Het lastigste van dit project was dat de kasten precies tussen bestaande muren moest passen. In dit geval waren de muurtjes niet precies haaks en heb daardoor hier en daar moeten bijschaven aan de kasten.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Breedte 54,5 cm × Lengte 57,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wim en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 383,60


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken