Een uniek zelfbouw badkamermeubel van MDF vochtwerend, door Lisanne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lisanne

Lisanne

NL

Makkelijk

2 minuten

Je kunt natuurlijk een standaard badkamermeubel kopen, of er een zelf maken. Dat laatste is natuurlijk veel leuker! Lisanne is in dit project aan de slag gegaan met MDF vochtwerend en heeft hiermee een uniek meubel voor haar badkamer gemaakt. Vooral de ronde vormen en de felle blauw kleur maakt het meubel tot een echte eye-catcher. 

Omschrijving van Lisanne

Ik heb een zwevend meubel gemaakt van vochtwerend MDF voor in de badkamer. De wastafel heeft open vlakken en afgeronde zijkanten. Bovenop heb ik een opbouw waskom en kraan geplaatst.

Hoe ik dit project gemaakt heb

1. ik heb het meubel eerst ontworpen in Shapr3D, dit vind ik een makkelijke tool om de juiste afmetingen van de planken in kaart te brengen
2. ik heb het benodigde vochtwerend MDF op online besteld en op maat laten zagen
3. nadat het hout geleverd was heb ik de onderdelen in elkaar gezet met behulp van MDF schroeven, een boormachine en pocket-hole jigs.
4. toen het meubel in elkaar stond heb ik eerst de schroefgaten opgevuld en geschuurd, vervolgens de zijkanten van de planken ingesmeerd met een mengsel van houtlijm en water, het meubel in de grondverf gezet, en daarna met 2 lagen zijdeglans lak geverfd.
5. alvorens het meubel aan de muur te bevestigen zijn de openingen gemaakt voor de kraan en het sifon
6. meubel aan de muur bevestigd en de kraan en wasbak geinstalleerd.

Afmetingen van mijn DIY project

100,0 cm breed
47,0 cm diep
60,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Lisanne en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 146,17


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken