badkamer kast, van vloer tot plafond, door Martijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Martijn

Martijn

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Bestaande kast vervangen voor een strakke nieuwe kast. Tekening gemaakt scharnieren gekocht en hout (MDF water werend) besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Ik kende het bestaan niet maar moest wel vanwege alle (bouwmarkten) winkels die dicht waren. Wat blijkt, dit is goedkoper dan de bouwmarkt! Ben het zelf gaan halen wat nog goedkoper was en nog leuk ook. Kreeg een paar oefenstukjes mee voor het meten van de scharnieren.

Badkamer kast vervangen met MDF vochtwerend

Er stond een kast maar die viel uit elkaar en was door vocht (badkamer) aan alle kanten scheef.
Ik ga hem in de schuur in elkaar zetten, scharnieren boren daarna weer uit elkaar en dan schilderen. Dan in elkaar in 2 delen (het is een kleine badkamer) en ter plekke op elkaar monteren.
Als ik de kast in een stuk zou willen plaatsen paste hij niet door de deur of kon ik hem niet kantelen omdat de kast van vloer tot plafond loopt.
Degene voor wie de kast was zou hem zelf aflakken in een favoriete kleur.
Mooie scharnieren van Blum, softclose, opliggend en aan alle kanten te verstellen wat fijn is als er 3 deuren boven elkaar hangen. Dan wil je ze kunnen "finetunen" zodat deuren elkaar niet raken maar wel op de mm sluiten.

De afmetingen van het project

261,0 x37,0 cm met drie deuren boven elkaar. Ik laat de oude plint staan. 3 deuren bovenop elkaar.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martijn en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 149,69


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken