Badmeubel basis van watervast mdf, door Maurice

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Maurice

Maurice

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Maurice

Omdat we geen standaard passend [betaalbaar] badmeubel konden vinden, daarom besloten zelf aan de slag te gaan. Om te beginnen heb ik watervaste mdf op maat laten zagen. Hier heb ik vervolgens een kolomkast, een lage hangende kast en een wastafelblad van gemaakt. Tenslotte heb ik 1 deel gebruikt als basis voor een salontafel. Op het mdf heb ik eiken planken gelijmd. De kastdeuren van het badmeubel zijn gemaakt van massief eiken planken die ik nog van een eerder project had liggen

Hoe ik dit project gemaakt heb

Om te beginnen heb ik eerst een aantal grove schetsen met maatvoering gemaakt. De tweede stap was op de site van OPMAATZAGEN.nl een logisch zaagplan te maken met zo weinig mogelijk verlies aan materiaal. Deze tool werkt perfect. Nadat de materialen snel en netjes waren bezorgd heb ik de kasten en het wastafelblad gelijmd en geschroefd. Na het dichtmaken van de schroefgaten is de binnenkant van de kast afgewerkt met pu lak. De buitenkant en het blad zijn afgewerkt met beton ciré glamour gold, met een beschermlaag van 2k lak glans. De eiken deurtjes zijn afgewerkt met 2k olie en daaroverheen 2k blanke lak. Al met al een leuk projectje en erg tevreden met het resultaat.

Afmetingen van mijn DIY project

Onderkast: bxlxh = 177x42x35 Wastafelblad bxlxh = 177x52x8 Kolomkast bxlxh= 35x27x180

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maurice en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 257,52


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken