Buffetkast met espressobar van massief eiken hout, door Khanh

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Khanh

Khanh

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Na het kopen van ons nieuwe huis wilden we graag onze keuken uitbereiden met een buffetkast incl. ruimte voor een espressomachine. Een ongebruikte nis naast de trap in onze woonkamer leende zich daar uitstekend voor.

Voordat er een kast gerealiseerd kon worden moest de trapleuning wijken en werd er een betonnen gips wand geplaatst.

Creëer warmte met eiken

Ikea is erg slim als het gaat om efficient gebruik maken van krappe ruimtes. Om die reden kozen we voor Ikea Method kastelementen om daar onze buffetkast op te baseren.

Voor het massief houten gedeelte heb ik gebruik gemaakt van de zaagservice van OPMAATZAGEN.nl. Deze zijn onder verstek gezaagd en doormiddel van lamellen en houtlijm zijn de houtdelen met elkaar verbonden.

Door het onhandige formaat konden er geen lijmklemmen worden gebruikt, dus spanbanden bood de uitkomst. De plaat voor de achterwand is iets gaan werken waardoor hij niet naadloos aansloot, dus als extra stevigheid zijn er een aantal schoeven gebruikt.

Daarnaast zijn er aan de achterkant 4 hollewand inbouwdozen aangebracht zodat de kast voorzien kon worden van electriciteit. Wel zo handig als er een espressomachine komt te staan.

Voor de afwerking zijn meerdere lagen Glitsa Parketlak gebruikt. Erg prettige lak wat goed en makkelijk verwerkt. Meerdere keren schuren en lakken is wel vereist voor een mooi en glad resultaat.

De afmetingen van het project

100,0x70,0x60,0cm (BxHxD)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Khanh en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.263,04


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken