Thuiswinkel Waarborg

Klustip: Zagen in verstek, wat is dat?

Heb jij al gezien dat we in verstek kunnen zagen? Dit kan bij ons op het gehele assortiment plaatmateriaal wat dikker is dan 3mm. Maar wat is dat nou, in verstek zagen? Wij leggen het uit.

Bij OPMAATZAGEN.nl kan je diverse hout en plaatmateriaal op maat laten zagen. Maar soms is alleen op maat niet genoeg: wil je een kubus, hoek of het plaatmateriaal netjes verbinden door twee platen met elkaar te verbinden? Laat je plaatmateriaal dan in verstek zagen en verlijm ze. Zo krijg je een naadloze bevestiging van je materiaal. Weet je niet helemaal zeker of je plaatmateriaal in verstek zagen de oplossing voor jouw project is? Bekijk de video. Wij leggen het uit!

Wat krijg je als je plaatmateriaal in verstek laat afwerken?

Verstek is een afgeschuinde rand die ervoor zorgt dat je onzichtbare verbindingen kunt maken en de hoeken mooi afgewerkt zijn. In de webshop kun je hoeken kiezen tussen 1 en 46 graden. Kies voor een hoek van 45 graden als je een rechte hoek wilt maken. Dit is dus ook handig voor andere ontwerpen waar een schuine kant voor nodig is. Ter vergelijking: als je niet kiest voor verstek zie je altijd een kopse kant. Als je twee onderdelen met de verstekrand aan elkaar lijmt, krijg je dus een veel strakkere hoek.

Wil je meer weten over verstek en andere afwerkingen? Bekijk alle randafwerkingen

Bekijk ons hele assortiment