Klustip: Zagen in verstek, wat is dat?

Heb jij al gezien dat we in verstek kunnen zagen? Om jouw project gemakkelijk en snel, naadloos te kunnen verbinden kan je bij ons verschillende plaatmaterialen met een verstek rand af laten werken. Maar wat is dat nou, in verstek zagen?

Bij OPMAATZAGEN.nl kan je diverse hout- en plaatmateriaal op maat laten zagen. Maar soms is alleen op maat niet genoeg: wil je een kubus, hoek of het plaatmateriaal netjes verbinden door twee platen met elkaar te verbinden? Laat je plaatmateriaal dan in verstek zagen en verlijm ze. Zo krijg je een naadloze bevestiging van je materiaal. Weet je niet helemaal zeker of je plaatmateriaal in verstek zagen de oplossing voor jouw project is? Wij leggen het uit!

 

Wat krijg je als je plaatmateriaal in verstek laat afwerken?

Verstek is een afgeschuinde rand die ervoor zorgt dat je onzichtbare verbindingen kunt maken en de hoeken mooi afgewerkt zijn. In de webshop kan je op diverse plaatmaterialen verstekranden selecteren. Selecteer de randafwerking op de categoriepagina om erachter te komen welke plaatmaterialen we met verstek af kunnen werken. Kies voor een hoek van 45 graden als je een naadloze hoek wilt maken. Ter vergelijking: als je niet kiest voor verstek zie je altijd een kopse kant van het plaatmateriaal. Als je twee onderdelen met de verstekrand aan elkaar lijmt, krijg je dus een veel strakkere hoek.

Wil je meer weten over verstek en andere afwerkingen? Bekijk alle randafwerkingen. Wil jij verstek bestellen, maar vind je het lastig hoe het in te geven? Lees dat dit artikel: Verstek zagen: start met schetsen!

Bekijk ons hele assortiment