Zelf een voorraadkast onder de trap maken, door Martin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Martin

Martin

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Van de kast onder de trap, die lange tijd als rommelhok en het laatste jaar als piepklein kantoortje diende, heb ik eindelijk een nette voorraadkast gemaakt. Heb er jaren tegenaan gehikt. Ben absoluut geen klusser. Zag alleen al huizenhoog op tegen het zagen van de planken. Dat ik bij OPMAATZAGEN.nl alles in de gewenste afmeting kon bestellen, gaf de doorslag dit nu toch eens te doen.

Hoe maak je een voorraad kast onder de trap?

Opruimen

Het is natuurlijk allemaal geen rocketscience. Dus, eerst het kantoortje gesloopt. En daar boven een kamer voor ingericht.

Voorbereidingen

Toen zat ik met een piepklein hokje waar de vorige bewoners granol op de muren hadden gesmeerd. En niet zo netjes. Dus, eerst dat met fix-and-finish netjes (genoeg) gemaakt. Vervolgens het oude laminaat verwijderd. En alles geschilderd.

Online op maat bestellen

Van internet (pinterest) had ik ergens een lijstje met logische afstanden tussen schappen voor een voorraadkast gehaald. Dit heb ik netjes opgemeten, afgetekend op de muur en vervolgens op maat besteld. Netjes in verstek gezaagd. En eigenlijk kan dan een kind de was doen.

Monteren

Ik heb de MDF-achterplaat geplaatst. Die moest ik nog een klein beetje bijzagen zodat deze langs de trap paste. Als laatste ingeving nog een luikje in gemaakt. Zodat daar de campeerspullen achter kunnen worden opgeborgen. Latjes aan de muur geschroefd. En daar de bestelde planken op bevestigd. En voorlangs nog een paar latjes voor extra ondersteuning in de hoeken.

Afwerking

En voor het oog.. Het geheel afgemaakt met een klein beetje kit voor de laatste naden. Een stuk zijl op de grond zodat deze niet vies wordt tijdens het schilderen! Resultaat is een nette, ruime voorraadkast waar we heel erg blij mee zijn. We hadden hiervoor 2 lades in de keuken die we hiervoor gebruikte. In de kast past een keer of 6 zoveel.

Zoals gezegd. Ik ben geen klusser. Maar, op deze manier smaakt het wel naar meer. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen. Ik beloof niks, maar er moet nog een vlierinkje in de schuur gemaakt. Misschien doe ik dat komende zomer ook wel even zelf.

Een voorraad kast op maat

1,2 meter diep, 1,4 meter breed. Iets meer dan 2 meter hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 291,36


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken