Thuiswinkel Waarborg

Zelfgemaakte voorraadkast onder trap van multiplex, door Jimme

Zelfgemaakte voorraadkast onder trap van multiplex, door Jimme
Zelfgemaakte voorraadkast onder trap van multiplex, door Jimme
Zelfgemaakte voorraadkast onder trap van multiplex, door Jimme
Zelfgemaakte voorraadkast onder trap van multiplex, door Jimme

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Een kastsysteem onder de trap met verschillende vakken om de boodschappen en andere spullen in op te slaan. Veel planken zijn in hoogte verstelbaar en door met vakken te werken kunnen er zowel hoge als lage producten efficiënt worden neergezet.

Een kastsysteem onder de trap zelf maken

Ik wilde een voorraadkast met veel planken en verschillende hoogtes zodat we onze boodschappen gemakkelijk en overzichtelijk konden opslaan. De vorige voorraadkast was namelijk een grote rotzooi geworden. Ik heb voor  gekozen omdat de natuurlijke houtlook mij aansprak en omdat ik verder niet heel veel eisen aan het meubel had (het staat tóch achter een binnendeur). Verder wilde ik een meubel waarvan de plankjes in hoogte verstelbaar waren, zodat we de hoogte kunnen aanpassen als we in de toekomst andere spullen hier kwijt wilden.

De 3 horizontale planken zijn door middel van steunbalken aan de muur en aan de trap bevestigd. Daarnaast steunen deze planken op de verticale planken. Daartussen zijn verschillende kleine planken horizontaal geplaatst. Deze zijn in hoogte verstelbaar dankzij voorgeboorde gaatjes en plankendragertjes. Één plank op ooghoogte is haaks op dit geheel bevestigd, zodat ook de trap zelf wordt benut om spullen neer te kunnen zetten. Van enkele kleine balken en 24 mm stokken is een flessenrek gemaakt.

Het geheel is aangepast aan deze specifieke trap en aan de boodschappen die wij vaak in huis hebben.

Een kast precies op maat

170,0 x 177,0 cm

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Ik ben blij dat ik de multiplexplaten bij OPMAATZAGEN.nl heb besteld. Alles was inderdaad tot op de mm nauwkeurig gezaagd en dat heeft me heel veel tijd bespaard. Het multiplex zag er over het algemeen heel netjes uit. Eén dunne plaat (5,5 mm) was wat kromgetrokken, maar dat komt door temperatuursverschillen.

Enig minpuntje was een kleine bug in het bestelproces: ik had bij elke plank in het besteloverzicht een eigen kenmerk aangegeven, maar slechts bij enkele planken was dit kenmerk ook daadwerkelijk op de planksticker afgedrukt. Gelukkig gaf dit geen probleem, want op de stickers (die overigens heel makkelijk te verwijderen waren) stonden de afmetingen van elke plank ook afgedrukt, zodat ik er alsnog achter kon komen welke plank ik op welke plek nodig had. Al met al zeker een aanrader!

Update: deze bug hebben we gefixt! Bedankt voor het doorgeven Jimme!

Wat anderen met Multiplex maakten