Een op maat gemaakte keukenkast die precies past, door Laura

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Laura

Laura

NL

Makkelijk

2 minuten

Laura deelt in dit DIY project haar ervaring met het maken van een voorraadkast van grenen timmerpaneel. Door het zaagwerk online te bestellen kon ze direct starten met het haar project. 

Omschrijving van Laura

Een ondiepe schappen kast voor voorraadpotten. Speciaal voor een lastig ongebruikt hoekje in de keuken. Nu heb ik mooi overzicht over al mijn meel, rijst, suiker, zout, linzen, nootjes….

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik wilde graag een schappen kastje voor mijn voorraad potten. Omdat t om een klein hoekje gaat en de doorloop behouden moest blijven kon de keuken zetter hier geen vaste kast plaatsen. Na het bepalen van de maten heb ik hout bestelt voor deze schappen kast. Dit was voor een racete kast, dus niet zo lastig te berekenen. Als alleen dat de horizontale schappen 2mm korter zijn dan berekend;(breedte kast -2x dikte zijkantplank -2 mm) die speling kwam bij t inelkaar zetten mooi uit, paste net wel. Het hout heb ik eerst gegrond en gaatjes voor geboord voor de horizontale planken. Met hulp alles in elkaar geschroefd en de kast afgelakt. Als laatst moeste we nog wel viltjes onder de ‘pootjes’ plakken zodat de kast iets achterover hangt. Hij staat verrassend stevig voor een smalle hoge kast! Erg blij met het resultaat, ook de levering van het hout was vlekkeloos.

Afmetingen van mijn DIY project

220,0 cm hoog
50,0 cm breed
22,0 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Laura en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 184,80


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken