DIY: balustrade van Vuren timmerpaneel, door Simeon

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Simeon

Simeon

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een balustrade voor zijkant wenteltrap. Zonder deze balustrade was het niet mogelijk om een traphekje te installeren, zodat m'n dochtertje niet naar boven kan klimmen.

Balustrade op maat

Het lastige was dat de balustrade niet aan de muur vast kon (daar loopt een schacht voor een afvoerbuis, daar kon ik hem dus niet aan vast schroeven, want dan zou ik lekkage riskeren). De vloer was ook niet optimaal voor het vastzetten van een balustrade. De zijkant van de trap was zelf ook niet heel geschikt, want dan zou ik een grote hefboom creëren, wat ten koste van de stevigheid zou gaan (een traphekje van een meter hoog, alleen aan de onderste 4 cm bevestigen geeft een hefboom van 1:25). Daarom heb ik 3 blokken hout bij OPMAATZAGEN.nl besteld. Eén om de driehoek onderaan de zijkant van de trap op te vullen. Eén om zowel tegen de driehoek, als tegen de zijkant van de trap aan te schroeven (waarbij ik uitsparingen maakte voor de treden, omdat die verder uitstaken). Eén om als onderzijde van de balustrade te dienen. Hier heb ik aardig wat schroeven van 10-14cm lang en 8mm dik in gewerkt. Het resultaat is een ijzersterke balustrade, die alleen aan de trap zelf vast zit, niet aan de vloer of de muur. Het ziet er wellicht wat onorthodox uit, maar nu kan ik wel eindelijk een traphekje bevestigen aan de trap, zodat m'n dochtertje van 1 niet de trap op klimt.

De afmetingen van het project

142.7 (h) x 75.6 (b) x 9.3 (d)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Simeon en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 374,65


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken