Zelf een vensterbank maken, net als G.J.? Zo gepiept

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

G.J.

G.J.

NL

Heel makkelijk

3 minuten

Ben jij ook toe aan een nieuwe vensterbank? Zelf een vensterbank maken is makkelijker dan je denkt! Al helemaal wanneer je het zagen uitbesteed aan OPMAATZAGEN.nl, want de door jouw doorgegeven afmetingen voor plaatmaterialen worden dan perfect gezaagd! Dat is écht handig!

Omschrijving van GJ

Zelf vensterbanken op maat gemaakt met een nette afgeronde rand.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eens in de zoveel tijd is je vensterbank wel aan vervanging toe. Je staat dan voor een lastige keuze, ga je een dure vensterbank door een specialist laten plaatsen of steek je zelf de handen uit de mouwen? G.J. koos de laatste optie en maakte van blank MDF een strakke nieuwe vensterbank! Wil je zelf een vensterbank maken van MDF, net als G.J.? Het is makkelijker dan je denkt! Lees hier hoe het moet en bekijk het eindresultaat van G.J.!

Zelf een vensterbank maken

Zelf een vensterbank maken is makkelijker dan het lijkt. Zéker als je het materiaal op maat laat zagen door OPMAATZAGEN.nl Je hoeft dan alleen nog maar de gekozen materialen af te werken en te plaatsen! Maar hoe bestel je jouw vensterbanken op maat bij OPMAATZAGEN.nl? Heel simpel, dit is wat je moet doen:

  1. Meet de ruimte waar de vensterbank moet komen nauwkeurig in. Doe dit tot op de millimeter nauwkeurig, want zo nauwkeurig kan je straks ook gaan bestellen.
  2. Beslis of je de vensterbank uit wilt laten steken of niet. Wil je de vensterbank uit laten steken? Bereken dan ook hoe diep de vensterbank uiteindelijk moet worden.
  3. Bepaal het materiaal waar de vensterbank van gemaakt moet worden, hier komen we zo op terug.
  4. Bepaal de randafwerkingen van het plaatmateriaal, hierdoor is het materiaal beter afgewerkt en zijn er geen scherpe randen meer.
  5. Bestel al jouw onderdelen door alle specificaties in te voeren in de besteltool

Welk materiaal moet ik kiezen?

G.J. heeft MDF Blank gebruikt voor zijn vensterbank. Een handige keuze, want MDF Blank is een gemakkelijk bewerkbaar plaatmateriaal en G.J. heeft zijn vensterbank wit geschilderd. Voor jouw vensterbank kun je natuurlijk een ander plaatmateriaal kiezen. Vaak horen we dat mensen een vensterbank van steigerhout willen maken. Dit kan natuurlijk prima, maar doordat steigerhouten planken niet altijd even recht zijn kan het eindresultaat minder mooi zijn. Als je het uiterlijk van steigerhout wilt, kun je beter voor Timmerpaneel Vuren gaan. Dit materiaal is gemaakt van dezelfde houtsoort, maar is veel vlakker.

Bekijk ons hele assortiment

Het eindresultaat

Het eindresultaat van G.J. is een strakke vensterbank die perfect aansluit bij de muren en kozijnen. Hij heeft ervoor gekozen om nog uitsparingen aan te brengen op het MDF, zodat de vensterbanken deels langs de muur lopen. Als jij dit ook wilt zul je zelf nog met de zaag aan de slag moeten gaan, want deze vorm zagen wij (nog) niet. Wel hebben we diverse andere vormen die we kunnen zagen. Bekijk ze allemaal op onze vormenpagina en laat je inspireren! Heb je alles uitgetekend voor jouw eigen vensterbank? Bestel dan alle onderdelen bij OPMAATZAGEN.nl en start je klus!

Bestel jouw plaatmateriaal op maat

Afmetingen van mijn DIY project

1x 218,0 × 30,0 cm

1x 213,0 × 30,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van G.J. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 121,39


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken