Zelfgemaakte vensterbanken en cinewall, door W-L

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

W-L

W-L

NL

Heel makkelijk

2 minuten

In dit DIY project zie je hoe je zelf een vensterbank kunt maken! Er is gekozen voor vuren timmerpaneel wat is gebeitst en gelakt om tot de gewenste kleur te komen. Door dit te doen blijf je nog wel de nerf en vlammen van het vurenhout zien. Door het paneel door te trekken in de cinewall wordt een mooi geheel gecreëerd. Lees hieronder hoe dit project is aangepakt!

Omschrijving van W-L

De bestelde vuren houten planken heb ik gebruikt voor mijn hoekvensterbank en cinewall. De hoek vensterbank moest diep genoeg zijn om er op te zitten. Zodoende moest er een op maat oplossing komen. Al het vurenhout heb ik zo goed als mogelijk op de juiste maat besteld. Eenmaal binnen heb ik bijgezaagd en daarna 2 x gelakt in de juiste kleur. Daarna nog 4 lagen blanke lak voor extra bescherming en glans. Om de vensterbank mooi door te laten lopen heb ik op onze cinewall ook een plank geplaatst met dezelfde laklagen. Uiteindelijk de boel afgekit met akrylaat om het strak aan te sluiten op het raamkozijn

Hoe ik dit project gemaakt heb

Nadat de muur met blokken opgevuld was zodat de cinewall ontstond en de diepere vensterbank. Daarna is alles gestucd. Daarna met muuropvuller eventuele oneffenheden opgevuld. Daarna alles opgemeten en besteld. Eenmaal binnengekomen gekeken of het paste en bijgezaagd waar nodig. Licht geschuurd en daarna 2 lagen kleur lak gegeven. Wel stoot- en krasvrije lak. Nu dan definitief geplaatst en daarna nog 4 lagen blanke lak voor een mooi sterke afwerking. Afkitten en dan klaar.

Afmetingen van mijn DIY project

Zie bestelde maten.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van W-L en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 223,19


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken