Eikenhouten vensterbanken op maat, door Joost

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joost

Joost

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Voor mijn mooie jaren dertig woning was ik lang op zoek naar nieuwe vensterbanken. Vensterbanken met een mooie stoere authentieke look. Via de OPMAATZAGEN.nl kwam ik op het idee om ze zelf te maken door middel van eikenhouten timmerpanelen. Resultaat; mooie eikenhouten vensterbanken voor mijn jaren dertig woning. Vensterbanken in de erker van de woonkamer en ook op een slaapkamer en studeerkamer.

Massief eiken vensterbanken

Woonkamer;
De erker heeft eigenlijk 3 vlakken;
- Een middendeel met afmeting 206 * 27 * 2,6
- Linkerzijde met afmeting 75 * 27 * 2,6
- Rechterzijde 78 * 27 * 2,6
Een plank is te gebruiken voor het middendeel, voor de linker en rechterzijde heb ik een plank door midden gezaagd. Tevens heb ik door de hoekjes die er zijn hier ook nog wat zaagwerkzaamheden in verricht.

Deze plank in zijn geheel kopen voor de vensterbank vond ik te riskant. Het huis staat schots en scheef en alles opmeten was eigen onmogelijk. Het opsplitsen in 3 vlakken was de juiste oplossing. Voor de hoeken heb ik eerst met karton een soort mal gemaakt. Deze heb ik afgetekend op de houten planken waarna ik dit met de zaagmachine kon afzagen.

Voor de studeerkamer en slaapkamer kon ik wel 2 eikenhouten panelen op maat kopen. Hier zijn geen scheefstaande muren of ingewikkelde hoekjes in.

De vensterbanken heb ik in de lak gezet met Rambo pantserlak transparant mat kleurloos.

Vervolgens zijn de vensterbanken vastgezet met montagekit en zijn de naden ook voorzien van een kitvulling.

Het eindresultaat ben ik zeer content mee, het is echt heel mooi geworden.
Ook is het een project waar je niet heel handig voor hoeft te zijn, je moet wel heel secuur kunnen werken gezien ik wat hoekjes in de plank moest zagen.

De afmetingen van het project

Voor de 3 kamers was het formaat (lbh) als volgt:
Woonkamer, erker bestaande uit 2 delen; 206,0 * 27,0 * 2,6 + 155,0*27,0*2,6
Slaapkamer: 174,0 * 26,0 * 2,6
Studeerkamer: 83,0 * 26,0 * 2,6

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken