Werkblad van iroko, door Tristan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Tristan

Tristan

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Terwijl we alleen van plan waren de vloer te vervangen, bleek onze oude keuken echt af. Zodoende plan opgevat om die te vervangen en het werkblad zelf te maken. De keuze viel op iroko vanwege het uiterlijk en de stabiele eigenschappen ervan.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Nadat de vloer onder de oude keuken in geëgaliseerd, de nieuwe keukenkastjes uit Zweden 😉 gemonteerd, maar zonder werkblad en ladefrontjes aangeschaft. Plan was om die alle zelf te maken.
Het werkblad van OPMAATZAGEN.nl kwam exact op maat binnen. Heb het een aantal dagen laten liggen tot ik de spoelbak kon uitzagen. Vervolgens het blad in de olie gezet. Omdat het van zichzelf al vrij vet is heb ik ongekookte lijnzaadolie gebruikt. Het krijgt er een mooie diepe glans van, je ruikt er niets van en het kost geen enkele moeite om een aantal keer aan te brengen.
Vervolgens waar nodig ontvet, het blad en spoelbak gemonteerd.
De ladefronten uit een meubelplaat gezaagd en op basis van een aangeschaft frontje boorgaten uitgemeten en voorgeboord. Paste na verven (dank aan mijn vrouw) perfect.
Greepjes komen van de bouwmarkt.

Van het stuk hout dat ik heb uitgezaagd voor de spoelbak heb ik weer een mooie bijpassende snijplank gemaakt.

Ben erg blij met het resultaat.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

222, cm x 65,0 cm x 2,6 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Tristan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 637,40


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken