Chique zelf gemaakt aanrechtblad van eiken timmerpaneel, door Bas

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bas

Bas

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Op deze pagina beschrijft Bas zijn ervaring met het maken van een chique zelfgemaakt aanrechtblad van eiken timmerpaneel. Aan de hand van een uitgebreid fotoverslag kan je zien hoe hij de uitsparing voor de wasbak in het hout heeft gezaagd, het paneel heeft geschuurd en afgewerkt om een duurzaam en stijlvol aanrechtblad te creëren. Hij deelt ook handige tips over het bevestigen van het blad aan de onderkasten en het onderhoud ervan. Het resultaat is een prachtig en uniek aanrechtblad dat perfect past bij zijn keuken. Volg Bas zijn voorbeeld en creëer je eigen op maat gemaakte aanrechtblad van eikenhout.

Omschrijving van Bas

Aanrechtblad / bar voor de keuken gemaakt. Hierbij de kookplaat en spoelbak erin gezaagd en daarna drie keer in de kleurloze trap lak gezet en gemonteerd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst het werkblad besteld en opgehaald. Daarna goed uitmeten waar de kookplaat en spoelbak moesten komen. Dit vervolgens uitgezaagd met een inval zaag. Licht opschuren, ontvetten en vervolgens eerste keer in de lak. Daarna weer een keer goed schuren (vezels komen na de eerste keer omhoog) ontvetten en lakken. Daarna heel licht schuren, ontvetten en lakken. Werkblad is klaar voor bevestiging op kookeiland met bar. Hierna nog 2 stalen balken bevestigd om de overhang op te vangen. Kookplaat en wasbak erin gemonteerd.

Afmetingen van mijn DIY project

298,0 x 100,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Bas en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.028,59


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken