Keukenkastjes vervangen met berkenmultiplex, door Joyce

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joyce

Joyce

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Ik heb van 3 platen berken multiplex 3 van 18 mm dik nieuwe keukenkastjes gemaakt. Ik heb ze ingefreesd en de scharnieren verplaatst van de oude kastjes. Dit geeft een heel natuurlijk effect ipv de saaie gele keukenkastjes die er eerst hingen.

Keukendeurtjes op maat

Ik heb de oude kastjes opgemeten en daarvan exact dezelfde maat multiplex berken 18 mm platen besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Vervolgens heb ik uitgerekend hoe breed de banen zouden moeten worden op het moment dat ik een freesbreedte zou hebben van 8 mm, dit kwam uit op 4,2 cm.... (zie excelbestand) bij de grote en kleine panelen, dit moest natuurlijk wel exact hetzelfde zijn. Door met een lange lat de frees te geleiden heb ik hele mooie frezen kunnen maken van 8 mm breed en 8 mm diep. Het houtpatroon op deze afstand zie je ook nog heel mooi er doorheen op deze diepte. Met de Wolfcraft scharnierboor heb ik de oude kastjes op de nieuwe gelegd en de scharniergaten doorgeboord, dit werkt heel simpel. De gaten voor de grepen heb ik geboord waarna ik als afwerking alles heel goed geschuurd heb en vernist met SIGMAVAR WS MATT. Deze vernis blijft heel mooi mat en het hout verkleurt totaal niet. Tip: bestel het kleine deurtje als proef zodat je kan testen met het frezen en deze kan ophangen om te zien of het project gaat slagen. De rest van de keuken hebben we geschilderd, zie voor-na foto :-)

De afmetingen van het Multiplex

Van de 2 grote panelen zijn de maten: 86,0 x 59,4 cm. Deze zijn alleen gezaagd, niet afgewerkt.
Van het kleine paneel is de maat: 86,0 x 29,4 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken