Zelf nieuwe keukenfrontjes maken van MDF Vochtwerend V313, door Stefan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stefan

Stefan

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Stefan

De keukenfrontjes en aanrechtblad in onze nieuwe woning waren zéér aan vervanging toe. Het aanrechtblad is eenvoudig te doen, maar de keukenfrontjes waren een ander verhaal. Omdat het veelal geen standaardmaten waren, en wij geen goedkope fronten op maat konden vinden, zat er maar 1 ding op: de keukenfrontjes zelf maken. Dit hebben wij gedaan met MDF Vochtwerend V313 platen, 18mm dik. Zowel voor de lades, scharnierdeuren, carousseldeuren, maar ook voor het vaatwasser- en koelkastpaneel was dit goed mogelijk.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het uitmeten van de kastjes was niet erg moeilijk. Je noteert goed welke frontjes je nu hebt, controleert of deze de juiste afmetingen hebben voor jouw keuken, en bestelt de platen bij OPMAATZAGEN.nl. Let er op dat je voor de keuken vochtwerend mdf gebruikt (V313). De planken worden vervolgens op volgorde uitlegd, alles scherpe randen en uiteinden worden opgeschuurd en vervolgens tweemaal behandeld met randsealer. Erg belangrijk, want de kopse kanten zuigen als een gek. Alles ontvetten, licht opschuren, en je bent klaar voor het gronden. Hiervoor hebben wij Sikkens Rubbol BL Primer gebruikt, in een zeer lichtgrijze kleur. Twee keer gronden met een schuurbeurt tussen elke laag is voldoende. Vervolgens ook 2 laklagen met Sikkens Rubbol BL Rezisto in dezelfde kleur, en de fronten zijn alweer klaar. Zo eenvoudig kan het zijn. Wij hebben wel een vakman ingeschakeld om de nieuwe fronten te installeren. Je wil immers niet het hele proces opnieuw doen. Het eindresultaat spreekt voor zich, wij zouden iedereen dit leuke en budget-vriendelijke project aanraden!

Afmetingen van mijn DIY project

Diverse maten per frontje.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stefan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 137,82


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken