Keuken make-over met multiplex berken, door Reinier en Nathalie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

R

R

NL

Gemiddeld

2 minuten

De keuken van Reinier en Nathalie was toe aan vervanging, daarom wilde ze alle frontjes vervangen. Voor dit klusproject hebben ze gekozen voor multiplex berken als plaatmateriaal. Met multiplex berken heb je mooie houtnerven, maar niet te veel noesten, precies het houtmateriaal wat ze zochten. Allereerst hebben ze met enige aanpassingen de afmetingen bepaald op basis van hun oude deurtjes. Hierdoor kregen ze een zo strak mogelijk resultaat. Ben je benieuw naar het eind resultaat? Lees hier hoe ze verder te werk zijn gegaan!

Omschrijving van Reinier en Nathalie

Onze keuken was toe aan een renovatie. En we wilden een hele andere look. Daarom hebben we gekozen alle frontjes te vervangen voor multiplex berken. Het berken heeft wel de mooie duidelijke houtnerf, maar niet te veel noesten.

Keukendeurtjes op maat

Onze keuken was toe aan een renovatie. En we wilden een hele andere look. Daarom hebben we gekozen alle frontjes te vervangen voor multiplex berken. Het berken heeft wel de mooie duidelijke houtnerf, maar niet te veel noesten.
We hebben de maten genomen van onze oude deurtjes met een paar millimeter extra om een zo strak mogelijk resultaat te krijgen.
 
We zijn aangenaam verrast door jullie superstrakke zaagwerk en de kwaliteit van het hout. En in de meeste gevallen loopt de nerf mooi door.
 
De deurtjes hebben we behandeld met verniswas (van polyvine via Maisonmansion uit Nunspeet) 1 laagje kleur (opzetten en met doek wegvegen) en daarna nog 3 lagen transparant om de deurtjes volledig watervast en hittebestendig te maken.
 
Nieuwe strakke greepjes (Hornbach) erop. Uiteindelijk waren we zo blij met het resultaat dat we hebben besloten de keuken uit te breiden met een extra kast. En door de oven te verplaatsen kwam er ruimte voor het koffieapparaat.

Afmetingen van mijn DIY project

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken