Zelf keuken frontjes vervangen met gezaagd MDF vochtwerend, door Niels

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Niels

Niels

NL

Gemiddeld

2 minuten

Om niet direct een hele nieuwe keuken aan te hoeven schaffen is het renoveren van de keuken een goed idee en een leuk project om zelf te doen. In dit project laat Niels zien hoe hij de frontjes in zijn nog verder goede keuken heeft vervangen. Hij heeft gebruik gemaakt van gezaagd MDF vochtwerend en deze geschilderd. Hiermee heeft bij op een budget vriendelijke manier zijn frontjes vervangen en zijn keuken een tweede leven gegeven.

Omschrijving van Niels

Zoals op de foto van een oud deurtje is te zien was het hout van de oude deurtjes helemaal dik geworden door inwerking van vocht. Ooit waren deze deurtjes al eens geschilderd, maar het zag er nu echt niet meer uit en het ze waren niet meer te herstellen. Deze webshop gaf de uitkomst en op een eenvoudige manier waren de nieuwe deurtjes besteld. Even schilderen nog en het ziet er weer uit als nieuw! Het resultaat is boven verwachting tegen een lage prijs

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst heb ik de maten opgenomen van alle deuren en ladefronten. Daarna op de website ingevoerd en aangegeven welke randen een kleine radius moesten hebben. Al snel kwamen de deuren binnen en moesten de gaten van de scharnieren en handgrepen er nog ingemaakt worden. Mijn handige schoonvader heeft deze onder de kolomboormachine geboord. Simpelweg de maten overgenomen van de oude kastjes. Dat ging vrij vlot en uiteindelijk het geheel geschilderd met Sikkens verf speciaal geschikt voor dit soort toepassingen.

Afmetingen van mijn DIY project

Divers

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Niels en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 340,67


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken