Grenenhouten vensterbanken zelf maken, zoals Annerie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Annerie

Annerie

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Authentieke vensterbanken maken

We wilde onze jaren 30 woning weer voorzien van authentieke vensterbanken. Omdat er al houten kantelaven aanwezig waren hebben we gekozen voor grenenhouten vensterbanken.

Grenen hout op maat bestellen

Voor onze jaren 30 woning wilden we graag nieuwe vensterbanken gaan maken. Omdat er allemaal houten kantelaven aan de kozijnen zaten. Hebben we gekozen om de vensterbanken ook van hout te maken.

We hebben gekozen voor de grenen timmerpanelen, omdat deze de goede eigenschappen hebben voor een vensterbank. Eerst hebben we alles opgemeten en vervolgens bepaald dat we alle vensterbanken 20,0 cm diep wilde gaan maken. Deze heb ik allemaal op maat besteld.

 

 

Een mal van karton

We hebben eerste van karton een mal gemaakt om te kijken of de vensterbank straks exact past. Vervolgens hebben we de mal op het hout uitgetekend. Daarna hebben we dit met een decoupeerzaag uitgezaagd, omdat het hout al op maat was waren dit maar enkele zaagsnedes. Bij sommige kozijnen hadden we onder het kozijn meer ruimte over dan andere. Dus sommige vensterbanken hebben we verlijmd op de ondergrond. Andere hebben we met blokjes klem onder de kantelaven gezet, vervolgens hebben we deze met schroeven vast geschroefd aan de houten kantelaven. Daarna hebben we de stelblokjes verwijderd en de ruimte opgevuld met cement. Nadat we alles vastgezet hebben worden de randen gekit en als laatste hebben we het totaal geschilderd.

 

 

Buitenmaten van de vensterbank

De diepte hebben we overal hetzelfde gedaan, namelijk 20,0 cm. De breedte was uiteraard afhankelijk van de breedte van het kozijn. We hebben gekozen voor de dikte van 28 mm voor een robuust uiterlijk.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Annerie en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 302,20


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken