Zelfgemaakte zwevende wandplanken van MDF, door Daan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Daan

Daan

NL

Makkelijk

2 minuten

Op deze pagina lees je over het DIY verhaal van Daan, die zijn eigen zwevende wandplanken heeft gemaakt van MDF. Daan deelt zijn ervaring en de stappen die hij heeft genomen om deze stijlvolle wandplanken te realiseren. Daan geeft handige tips voor het bevestigen en afwerken van de planken. Met zijn zelfgemaakte zwevende wandplanken heeft Daan een prachtige en functionele toevoeging gemaakt aan zijn interieur. Volg zijn stappen en maak je eigen zwevende wandplanken van MDF.

Omschrijving van Daan

Holle wandplanken gemaakt van verstek gezaagd MDF. In de nis diverse latten bevestigd en hierover de planken geschoven. Na plaatsing de planken afgelakt en naden gekit.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De nis lengte en diepte opgemeten om te bepalen wat de afmetingen van de holle wandplanken moeten zijn. Vervolgens bepaald hoeveel planken er geplaatst kunnen worden. Materiaal besteld en verstek laten zagen zodat holle planken gemaakt kunnen worden. Na ontvangst 2 planken en 1 lat op elkaar gevouwen met tape en houtlijm. Voor stevigheid ook een houten laatje geplaatst tussen de twee planken. Daarna op de muur latjes geplaatst met een breedte die precies tussen de holle wandplanken past. Wandplanken over de latten geschoven en vast geschroefd (gaten voorgeboord en verzinkt). Schroefgaten opgevuld met plamuur, planken geschuurd en daarna afgelakt. Tot slot alle naden gekit.

Afmetingen van mijn DIY project

Holle planken: Lengte: 99,5 cm Diepte: 27 cm Breedte: 6,2 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Daan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 68,14


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken