Planten- en boekenplanken, nachtkastje en wandkastje van Sebastian

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Sebastian

Sebastian

DE

Makkelijk

2 minuten

In dit doe-het-zelf-project laat Sebastian zien hoe hij verschillende prachtige wandplanken maakte van op maat gezaagd wit berkenmultiplex. Lees hieronder meer over zijn ervaringen.

Beschrijving door Sebastiaan

Ik heb de getoonde planken en kasten gebouwd van wit gecoat berkenmultiplex in een dikte van 15 mm en 18 mm. Voor het nachtkastje heb ik bij een metaalwinkel een staalplaat laten buigen.

Hoe ik dit project heb gedaan

Het ontwerp en de schetsen zijn gemaakt in SketchUp. De planken werden op maat geleverd. De randen zijn bewerkt met behulp van een kantenfreesmachine en een (zelfgebouwde) freestafel erbij. De boeken- en plantenplanken zijn voorzien van een verborgen ophanging (lenskopbevestiging). Met behulp van een opzetstuk voor de kantenfrees heb ik de uitsparing voor de ophanging in het midden van de achterkant van de verticale planken kunnen frezen. De kasten en planken worden bij elkaar gehouden met houten deuvels (deuvelhulp) en houtlijm. De plank in de bovenkast wordt eenvoudig op plankhouders geplaatst. De wandkast hangt aan een wigstrip, het plaatstaal voor het nachtkastje is nog geverfd. Het nachtkastje loopt in groeven (bespoten met siliconenspray) langs de staalplaat. Andere gereedschappen waren onder meer accuschroevendraaiers met bits en houtboren, natuurlijk freeshulpstukken, veel klemmen en klemmen, en mijn bankschroef.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

Plantenplanken (bxhxd): 20,0 x 20,0 x 15,0/20,0
Boekenkast (bxhxd): 30,0 x 20,0 x 15,0 / 20,0 x 30, 0 x 15,0 cm
Nachtkastje (bxhxd): 35,0 x 15,0 x 25,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Sebastian en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 177,32


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken