Extra werkblad voor in de keuken van eikenhout

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Mike

Mike

NL

Makkelijk

2 minuten

Wat heb je gemaakt?

Een extra werkblad in de keuken dat moet dienen als 'coffee corner'. Dus het wordt de plek voor de Nespresso met alle accessoires. Het blad moest aan een aantal eisen voldoen: afgeronde hoeken én kanten; redelijk onzichtbaar ophangen en bestand tegen een stootje.

Hoe heb je het werkblad gemaakt?

Eerst opschuren met schuurpapiertje 180 om het netjes glad te krijgen. Vervolgens de eerste laag blanke, matte Glitsa parketlak voor intensief gebruik erop aangebracht met een lakrollertje. Het mooie van deze lak is dat je het alleen maar ziet als het net aangebracht is. Dan glimt ie. Maar als het opgedroogd is, is het net of het hout onbewerkt is. Tussen de lagen met een fijn schuurpapiertje (320) lichtjes opschuren. Ik heb in totaal 3 lagen aangebracht. Dat lijkt me voldoende, gezien het parketlak voor intensief gebruik is, moet het wel tegen een beetje heen en weer geschuif van een koffiekopje en wat geknoeid water. De steunen heb ik bij de Metaalwinkel (Rotterdam) gehaald. Die hebben aluminium steunen die heel zwaar belast kunnen worden en relatief slank uitgevoerd zijn, dus zonder dwarsverbinding. Wit verfje erover en ze vallen nauwelijks meer op. En ze zijn nog goedkoper ook dan vergelijkbare steunen van de bouwmarkt.

Wat zijn de afmetingen?

De afmetingen zijn 110,0 cm breed, 40,0 cm diep. De plank zelf is 26mm dik.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken