Zelfgemaakte speakers van MDF, van Michel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Michel

Michel

FR

Gemiddeld

2 minuten

Beschrijving van de Michel

Elke luidspreker bestaat uit 2 dozen: 1 eerste doos voor de basluidspreker 1 tweede doos voor de midden- en hogetonenluidsprekers. Deze zijn gemaakt van middentonen van verschillende diktes (6, 10, 12, 18, 25 en 30 mm) De tweede doos wordt momenteel geproduceerd (zie bijgevoegde foto's), de eerste volgt. De eerste stap bestond, na het kiezen van de luidsprekers, uit het berekenen van de behuizing (volumes en afmetingen, esthetiek) en het maken van plannen voor de 2 kasten op de 3 assen (voor-, zij-, boven- en plattegronden). De tweede stap bestaat uit het monteren en monteren van de dozen. Let op de verschillende interne verstevigingen die bedoeld zijn om de interne resonanties van de dozen te minimaliseren. Het derde betreft de afwerking (verven en vernissen). Wat de actieve akoestische luidsprekers betreft, is aan de achterzijde van de onderkast een compartiment voorzien voor de elektronische schakelingen (voedingen, filters en versterkers). Gezien de omvang van het project, timmer- en meubelmakerij en elektronica, is het mijn doel om deze luidsprekers rond september 2024 af te ronden, oftewel ongeveer anderhalf jaar na de start van de operatie.

h3>Hoe ik dit heb uitgevoerd project

Van de planken geleverd door OPMAATZAGEN.nl tot de afmetingen aangegeven op de plannen, de bewerking vereiste een minimum aan gereedschap (decoupeerzaag, boorschroevendraaier, bovenfrees, elektrische schaafmachine, riem en excentrisch schuurmachines, enz.) De montage en montage van de verschillende stukken hout (110 in totaal voor de 4 dozen) gebeurt door middel van lijmen en schroeven om maximale stijfheid te garanderen. Gezien de precisie van het snijden van de mediumdelen uitgevoerd door OPMAATZAGEN.nl, wordt deze montage zonder problemen uitgevoerd. (de afmetingen worden gerespecteerd tot minder dan 1 mm en de gaten zijn eenvoudig en snel opgevuld met schuurpapier op een houten blok) Afwerking: de dozen worden geverfd met een RAL 9010 glycerolak (genaamd 'Puur wit'; ) glanzende afwerking ( schuren-polijsten-polijsten) aan alle zijden, met uitzondering van de zijkanten die gefineerd worden (MDF Walnoot gefineerd gesneden op 4 mm drager, aan de zijkanten gelamineerd in Medium). Afwerking: glanzende vernis (gepolijst-glanzend) na het vullen van de poriën van het hout met puimsteenpoeder). Merk op dat het zagen van de gefineerde stukken hout geleverd door OPMAATZAGEN.nl absoluut geen afwerkingsfouten, glans, etc. vertoont.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

Algehele luidspreker maat: Hoogte: 107,5 cm, breedte: 32,0 cm, diepte: 52,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Michel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 430,93


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken