Zelfgemaakte luidspreker "Le Petit" van MDF, van Martin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Martin

Martin

DE

Gemiddeld

2 minuten

Beschrijving door Martin

Voor de "Le Petit" Volgens Jean Hiraga heb ik de plannen op internet gezocht en de onderdelen besteld bij OPMAATZAGEN.nl. De levering was snel en het snijden was nauwkeurig. In tegenstelling tot vele anderen heb ik besloten om de afzonderlijke panelen niet alleen aan elkaar te lijmen, maar ze ook met houten deuvels te verbinden. Zo kon ik ervoor zorgen dat er niets wegglijdt als ik de platen vastklem. Nadat de lijm was opgedroogd, heb ik de gaten voor de basreflexbuizen en de luidsprekers gezaagd. Vervolgens werden de dozen geschuurd met een vlakschuurmachine en schuurpapier 150/200 om a) de overtollige lijm te verwijderen en b) de aangrenzende randen van de MDF-panelen zo glad mogelijk te krijgen. Voordat de achtercover werd aangebracht, werden de basreflexbuizen volgens de instructies ingekort en met hete lijm op hun plaats gelijmd. Vervolgens zijn de dozen aan de binnenzijde volledig geïsoleerd met 10 mm industriële wolvilt. Vervolgens de achtercovers erop gezet (de gaten voor de poolklemmen waren vooraf geboord) en het geheel werd ook nog eens gedepen en gelijmd. Opnieuw schuren en alle aangrenzende randen opvullen met 2-componenten plamuur.Na de droogtijd de dozen weer volledig glad schuren. Nu is de primer aangebracht (primer voor MDF uit de bouwmarkt) en daarna 3 lagen vernis (meubellak op waterbasis, RAL 6033). De naamplaatjes en de labels voor de terminals zijn gemaakt van beukenmultiplexpanelen, die ik met een laser heb gelabeld en vervolgens met blanke lak heb bedekt. De labels worden met secondelijm bevestigd. Toen alles droog was zijn de kabels aan de poolklemmen gesoldeerd en na het vastschroeven verbonden met de speakers en deze zijn met inbus houtschroeven aan de behuizing vastgeschroefd. Et voila...

Hoe ik dit project deed

Ik had het grote voordeel dat mijn hobbywerkplaats nu zeer goed uitgerust is. Voor dit project is dit echter niet absoluut noodzakelijk. Als je een decoupeerzaag en een accuboormachine hebt, heb je eigenlijk al alle machines die je nodig hebt om de luidsprekers te bouwen. Anders kun je al het andere in elke ijzerhandel krijgen. Schuurpapier, lijm, verf, schuimrubberrollen voor schilderen. Al met al geen magie en een heel leuk project om jezelf onder te dompelen in de hifi-wereld.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

ca. 35,0 x 25,0 x 55,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 98,58


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken