Veranderbare luidsprekerboxen bouwen, MDF door Anco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Anco

Anco

NL

Gemiddeld

2 minuten

Anco vertelt op deze pagina hoe hij veranderbare luidsprekerboxen heeft gemaakt van MDF. Hij deelt zijn stappen en handige tips om aanpasbare speakerboxen te creëren. Met zijn DIY-aanpak heeft Anco functionele en flexibele luidsprekerboxen gebouwd die aan verschillende behoeften kunnen voldoen. Volg zijn stappen en maak je eigen veranderbare luidsprekerboxen van MDF.

Omschrijving van Anco

Ik wilde stevige luidsprekerboxen bouwen die qua vorm aan te passen zijn naar smaak. Het ontwerp bestaat uit 3 kasten per kanaal, 2 voor de bas en de middentonen en één voor de tweeter.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Alles berekend en het hout besteld, één plaat18 mm MDF, bij OPMAATZAGEN.nl. Het werd snel en goed geleverd. Gaten gezaagd voor de luidsprekers en in de spanten. Het in elkaar lijmen en klemmen ging best wel snel, ongeveer een uur per kast. Alles paste goed. Ik hoefde maar weinig te schuren om ze mooi strak te krijgen. Daarna heb ik foto's gemaakt. Daarop zijn o.a. een paar verschillende configuraties te zien. Uiteraard heb ik twee sets gemaakt, één voor links en één voor rechts. Hoe ik ze ga afwerken weet ik nog niet, lakken (welke kleur?) of toch fineren? De luidspreker kunnen erin, wat experimenteren met het wisselfilter (dit kan ingebouwd worden in de kasten van de tweeters waarvan ik de achterkanten niet verlijmd heb). De geluidskwaliteit is natuurlijk afhankelijk van de gemonteerde luidsprekerunits en de wisselfilters.

Afmetingen van mijn DIY project

BxHxD:

  • 1st. 31x12,5x41 cm per kanaal
  • 2st. 31 x 17,5x41 cm per kanaal

Van het resthout kan je nog een voet of statief bouwen.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Anco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 106,23


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken