Een zelfgemaakte standaard voor speakers van multiplex populier, door Edward

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Edward

Edward

NL

Makkelijk

2 minuten

Edward laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een standaard heeft gemaakt voor zijn speakers. Hij heeft gekozen voor multiplex populier in een dikte van 30mm en deze online op maat besteld. Lees meer over zijn aanpak en ervaring op het blog.

Omschrijving van Edward

Speaker stands die perfect passen op mijn bureau. Boekenkast speakers zouden te laat staan voor goed geluid zonder deze stands. Ze zijn online alleen voor veel geld te vinden en zijn vaak niet mooi. Op basis van de gekochte speakers heb ik stands gemaakt die precies passen in lengte en breedte. De speakers staan nu op oorhoogte. De stands zelf beiden aan de rechterkant ruimte voor een klasse D versterker en aan de linkerkant past een pennenbak.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb populier hout gekozen, 3 cm dik. Populier omdat ik dit een mooie uitstraling vind hebben voor op mijn bureau. 3 cm voor stevigheid. Deze 3 cm gaf mij ook de mogelijkheid om schroeven in de zijkanten te zetten. Voor extra stevigheid heb ik schroefdraad geplaatst. De moeren geven de mogelijkheid om te stellen en vormen tevens de afwerking. Daarnaast staan de stands op spikes om geluid niet door te laten trillen. Linker stand is het meest basaal: twee zijkanten, een boven- en een onderkant. De rechter stand heeft een extra ‘verdieping’ om zo ruimte te bieden voor zowel een DAC als een versterker. Als je alleen een versterker hebt, kun je dit achterwege laten.

Afmetingen van mijn DIY project

20,0 cm breed 26,5 cm hoog (maar hier komen nog spikes onder van 2,5cm)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Edward en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 273,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken