Zelfgemaakte Altec Lansing USA luidsprekers, door Yme

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Yme

Yme

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Yme laat in dit DIY project zien hoe hij met online bestelde gezaagde panelen luidsprekers heeft gemaakt. Door online het zaagwerk te bestellen kon hij direct starten met zijn klus. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder. 

Omschrijving van Yme

De perfect op maat gezaagde planken zijn toegepast voor het maken van een tweetal luidsprekerboxen. Beide kasten zijn een exacte kopie van de originele Altec Lansing boxen uit de jaren 60.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De op maat gezaagde planken van Berken multiplex heb ik zelf verder aangepast voor de montage van o.a. luidsprekers en hoorns. Alles verlijmd en niet 1 schroef toegepast! Daarna met veel zorg het fineer aangebracht. Voor alle benodigde geluidsisolatie matten van steenwol aan de binnenzijde vastgeniet. De juiste kleur luisprekerdoek uitgekozen en gemonteerd. De eindmontage van de luidspeakers en hoorns (tweedehands aluminium hoorns gevonden in Carlifornia) waarna de filters en DB schakelaars geinstalerd. Als laatste de speakers laten inspelen om te kunnen genieten van een geweldige zuivere en warme sound.

Afmetingen van mijn DIY project

ca. 75,0 x 135,0 x 45,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Yme en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 131,08


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken