Zelf op maat gemaakte full range klankkasten van MDF, door Eric

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Eric

Eric

BE

Bovengemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Eric zien hoe zelf op maat gemaakt klankkasten heeft gemaakt. Hij heeft gekozen voor MDF blank en dit op maat online besteld. Zo kon hij direct starten met zijn project.

Omschrijving van Eric

Als HIFI amateur wil ik luidsprekers maken met een hoog rendement zodat deze kunnen aangedreven worden door een klasse A versterker met klein vermogen, 2 x 8 watt

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik ben uitgegaan van een full range luidspreker van Audax en een bestaand project voor de kasten van "La maison du Haut-Parleur" in Parijs. De schets vindt je hierbij. Ik bestelde de MDF-blank platen van 25 mm dikte die ze na 3 dagen thuis afleverde, zeer degelijk verpakt en belangrijk, perfect op maat gezaagd wat onontbeerlijk is voor het bouwen van klankkasten. Ik heb de verschillende panelen gelijmd met houtlijm, later bestoft met akoestische isolatie en bitumen zelfklevende panelen. De basreflex uitgang is aan de onderkant zichtbaar. De uitsparingen voor luidspreker en aansluitklemmen werden met een bovenfrees gemaakt evenals de rond gaten.Verder is er binnenin nog een electronische filter voor een lichte correctie van het frequentiespectrum. Het geheel project heeft als resultaat een hoogkwalitatieve luidspreker voor een democratisch budget. De kasten worden nog geschuurd en met PU-verf geschilderd.

Afmetingen van mijn DIY project

H 99,0 cm
B 25,0 cm 
D 30,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Eric en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 140,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken