Zelfgemaakte luidsprekerstandaard voor een opnamestudio, door Florian

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Florian

Florian

DE

Uitdagend

2 minuten

Beschrijving door Florian

Twee luidsprekerstatieven die gevuld kunnen worden met zand voor professionele opnamestudio's of thuisbioscopen. De statieven bestaan ​​uit een kolom waarover een opzetstuk wordt geplaatst. Door hem om te schuiven kan de hoogte van het statief aangepast worden doordat er eenvoudig extra afstandsplaten tussen geplaatst kunnen worden. In wezen wordt eerst de kolom gemonteerd, vervolgens wordt de basisplaat gemonteerd en ten slotte wordt de opsteekbevestiging gemonteerd. In een statief past ongeveer 25 kg kwartszand (winkelkwaliteit). Een driehoek zou ideaal zijn als bodemplaat, maar vergt meer ruimte. Daarom heb ik voor een vierkant gekozen, de zijkanten afgerond tot een straal tussen de 8 en 12 cm en normale meubelpoten gemonteerd zodat ik het statief horizontaal kon verstellen. Een verbinding met speciale luidsprekervoeten uit de hifi-sector is niet nodig, omdat het gewicht en het zand voorkomen dat het statief gaat slingeren.

Hoe ik dit project heb gedaan

Met een lamellenfrees machine, Platte pluggen en schroeven. Eerst moeten alle onderdelen worden voorbereid met de lattenfreesmachine en moeten de adapterstukken voor de bodem en het deksel worden voorzien van oprijhulzen. Vervolgens wordt het stuk voor stuk aan elkaar gelijmd. Tenslotte worden de bodemplaat en de deksel op het opzetstuk gemonteerd, waarop uiteindelijk de studiomonitor staat. Het opzetstuk wordt over het statief geplaatst nadat de kolom is gevuld met zand. Volgorde van montage van de kolom:

  1. Bodemplaat op achterwand
  2. Zijwand links
  3. Metalen hoek tussen achterwand en zijkant links + ; Vloer
  4. Middenstijl
  5. Metalen hoek tussen achterwand en M-stijl + Vloer
  6. Zijwand rechts
  7. Metalen hoek tussen achterwand en zijkant rechts + Onderkant
  8. Voorkant + Schroef de middelste steun van onderen vast
  9. Deksel van de adapterplaten
  10. Plaats deuvelpunten en boor afstandsplaten

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

Hoogte 96,8 cm Verstelbaar afhankelijk van de adapterplaten

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Florian en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 97,14


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken