Herstel dak en vloer kippenhok

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Wegens lekkage en slijtage van het dak en de vloer van het kippenhok was het rendabel om dit te herstellen. Framewerk en wanden zijn in dermate goede staat dat een nieuw hok nog niet aan de orde is. Vloer uit een stuk van 12 mm betonplex en dak uit 11mm OSB plaat wat is bekleed met plakspijkerrol dakleer met leislag.

Hoe heb je jouw project gemaakt?

Om de vloer te kunnen vervangen moest het dak sowieso al worden verwijderd dus we zijn begonnen met het verwijderen van het oude dak en dakleer. De vloer moet van bovenaf in het hok zakken, voor een naadloos resultaat. Dit is prettiger met schoonmaken en voorkomt ziektes en ongedierte in het hok. De betonplex vloerplaat was keurig op maat geleverd en hoefde alleen van een aantal uitsparingen te worden voorzien. Na deze met de decoupeerzaag te hebben aangebracht heb ik de vloer op zijn plaats laten zakken mbv een zuignap, ideaal wanneer je met betonplex werkt. De vloerplaat is over de oude (schoongemaakte) vloer heen gemonteerd en op het oude regelwerk vastgeschroefd. Na montage de vloer rondom afgekit.

Vervolgens de op maat geleverde OSB platen uitgelijnd voor een correcte overhang aan voor en achterzijde. De OSB platen met schroeven van 3,5x30 vastgezet aan het bestaande regelwerk en onderling verbonden met een stuk hout, zodat de platen even vlak liggen. Voor montage van de dakbedekking montagekit aangebracht voor extra hechting. Om het dakleer goed te kunnen omvouwen licht verwarmd met een verfbrander en vastgezet met de geleverde latten. Dakleer aan de zijkant 90 graden omgevouwen, voor en achter 180 graden. Op deze wijze kan er geen water onder de afwerking door tussen dakleer en platen komen.

Om het af te maken aan de voorkant en zijkanten deklatten aangebracht als afwerking en om het dakleer op zijn plaats te houden.

Om het af te maken zal het hout op termijn nog in de groene beits worden gezet, zoals de rest van het hok. Op dit moment zijn de dames weer erg blij met hun droge en warme nachthok.

Wat zijn de afmetingen?

De afmetingen zijn 90,0 cm bij 255,0 cm bij 110,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken