Op maat gemaakte terrarium kast van OSB, door Ralf

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ralf

Ralf

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Een kast voor onder mijn terrarium. Naast opslag van diverse reptielbenodigdheden, dient het ook als werkstation voor onder andere het prepareren van voedseldieren. Het terrarium is van OSB, vandaar de keuze om de kast in dezelfde stijl te bouwen.

Opbergkast onder terrarium

Ik ben begonnen met een schets op papier. Bij OPMAATZAGEN.nl alle afmetingen ingevoerd van de benodigde platen. Via meubelbeslagonline.nl scharnieren, deurgrepen, stelpootjes etc. besteld.

Toen alles netjes binnen was de boven-, onder- en zijkanten voorgeboord en aan elkaar geschroefd.
Uitschuifbare prullenbak geplaatst en vanaf daar de planken ingemeten.

Vervolgens de plankdragers/latjes in de zijkanten geschroefd en de planken in de kast gelegd. Planken er weer uit en de mdf-platen op de achterkant gespijkerd.

Ik had 1 plank over (omdat het prullenbak-idee later ontstond) die ik uiteindelijk in tweeën heb gezaagd en zodoende nog rechtsonder twee vakken kon realiseren.

Scharnieren afgetekend, voorgeboord en de deuren in de kast gezet. Magneetsluitingen en handgreepjes gemonteerd en de kast op zijn plek onder het terrarium gezet.

Na een tripje naar de Praxis twee ladegeleiders gekocht om met het hout wat ik nog had een uitschuifbaar werkblad te maken en klaar was de kast.

De afmetingen van het project

120,0x115,0x50,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ralf en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 199,64


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken