Een unieke katten klimwand met huisje op maat, door Femke

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bob

Bob

NL

Heel makkelijk

2 minuten

In dit project laat Femke zien hoe ze met op maat gezaagd vuren timmerpaneel heel eenvoudig een mooie en unieke kattenwand heeft gemaakt. Door online je gezaagde materiaal te bestellen is dit een leuk zelf uit te voeren project. Het resultaat mag er zijn! En belangrijker nog; de kat is blij :)

Omschrijving van Femke

Voor onze poes maakten we een klimwand met verschillende wandplanken en bovenin een huisje. We wilden haar graag een hoog en veilig plekje bieden, maar wel zo dat het ook een beetje leuk in ons interieur zou staan. Door de elementen in de kleur van de muur te schilderen, springen ze minder in het oog. En met de afgeronde hoeken oogt het geheel vriendelijker en sluit het mooi aan bij de vormen van de piano.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Vooraf maakten we eerst een schets. Omdat we het lastig vonden om in te schatten hoe dit er in de ruimte uit zou zien (en of de poes makkelijk naar boven en beneden zou kunnen komen), maakten we een maquette. Dat bleek een slimme zet, want sommige afstanden behoefden toch nog wat aanpassing. Via de webshop bestelden we vervolgens alle planken los. We hebben zelf de hoeken afgerond met een decoupeerzaag. Dit had tegen een meerprijs gekund. Elke wandplank bestaat uit een deel dat tegen de muur geschroefd wordt, en een bovenplank die daar van bovenaf op geschroefd is. Door de schroeven te verzinken, konden we ze later mooi wegplamuren. Toen alles in elkaar zat, was het een kwestie van ze mooi in de verf zetten (2 lagen grondverf, plamuren, naden kitten en 2 lagen aflak). En daarna kon het ophangen beginnen. Dankzij de vooraf gemaakte schets hoefden we hier niet veel denkwerk meer bij te verrichten. Alleen nog even checken of alles waterpas was, en boren maar! Tot slot de finale check: poes was tevreden :-)

Afmetingen van mijn DIY project

140,0 x 165,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Bob en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 123,87


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken