Zelf een terrarium op maat maken voor Koningspythons, door Steven

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Steven

Steven

NL

Uitdagend

2 minuten

Omschrijving van Steven

Een nieuw terrarium voor mijn twee Koningspythons. De oude terraria die ik had zijn wat te klein voor een volwassen Koningspython en dus moesten er twee nieuwe komen. Maar omdat de standaard fabrieks terraria die je kan kopen niet helemaal aan mijn wensen en eisen voldeden heb ik besloten om zelf een nieuw terrarium te ontwerpen en te bouwen. Na wat schetsen en een eenvoudig ontwerp in een 3D tekenprogramma ben ik aan de slag gegaan.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het framewerk bestaat uit een handig buizensysteem van Handytube.nl met kunststof koppelingen voor de hoeken en andere verbindingen. Alle buizen zijn online op maat te bestellen en zelf eenvoudig in elkaar te zetten. De wanden zijn perfect op maat gezaagde Okoumé watervast multiplex panelen van 8mm dik. Deze panelen zitten stevig tussen de dubbele flenzen van de aluminium profielen, er hoeft dus verder niets gelijmt of geschroeft te worden. Daarna zijn de zij- en achterwanden geisoleerd met polystyreenschuim platen en afgewerkt met flexibele tegellijm en muurverf in verschillende kleuren. Voor een natuurlijke 'jungle look' zijn er daarna ook nog kunstofplanten op aangebracht. Omdat Python's graag in ondergrondse schuilplaatsen slapen overdag heb ik aan beide kanten van het terrarium een soort la gemaakt. Daar voelen ze zich veilig en is het voor mij toch eenvoudig om snel even te checken hoe het met ze gaat.

Afmetingen van mijn DIY project

120,0 cm breed, 60,0cm diep en 160,0 cm hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Steven en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 141,50


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken