Maak je eigen kastje voor de kattenbak, door klus expert Ivonne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ivonne

Ivonne

NL

Bovengemiddeld

3 minuten

Ontdek hoe je je eigen kastje voor de kattenbak kunt maken met behulp van handige klustips. Deze DIY-gids leidt je door het proces van het creëren van een functioneel en esthetisch aantrekkelijk kastje om de kattenbak op een discrete manier te verbergen. Leer hoe je materialen kunt kiezen, afmetingen kunt bepalen en slimme oplossingen kunt implementeren om een opgeruimde en stijlvolle ruimte te creëren voor jou en je kat.

Omschrijving

Heb jij een kat? En is de kattenbak ook zo’n doorn in het oog in jouw interieur? Wij hebben een oplossing bedacht! Verstop de kattenbak in een leuk kastje, zodat je kat rustig zijn behoefte kan doen en jij daar niet zoveel last van hebt. Hoe je dat doet? Lees het hier stap voor stap.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Op maat gezaagd:

 • Zie bijgevoegde zaaglijst

Gereedschap:

 

 • Boormachine
 • Houtboortje 1,5 mm
 • Schroeven 3x16 en 4x40
 • Pianoscharnier messing 25 mm x 100 cm
 • IJzerzaagje
 • Stoelhoek 40x15 mm (10 stuks)
 • Magneetsnapper (2 stuks)
 • Houtlijm
 • Constructielijm
 • Tape
 • Potlood en rolmaat

Optioneel:

 • Tapijttegel
 • Afbreekmes​​​​

Stap voor stap uitleg

Al het materiaal hebben wij alvast op de mm nauwkeurig gezaagd. Aan jou de taak om de planken aan elkaar te bevestigen. Dit doe je als volgt:

Stap 1:

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus.

Stap 2:

Begin met de onderkant en de zijkant van het kastje. Bevestig de zijkant op de onderkant met de hoekjes en zorg ervoor dat de hoekjes ver genoeg naar binnen vallen om voldoende ruimte te geven aan de deurtjes en de achterwand.

Stap 3:

Bevestig daarna de achterwand, bovenkant en het tussenwandje op dezelfde manier. Houd rekening met de plaats van de stoelhoek op de achterwand: zorg ervoor dat deze niet buiten het tussenwandje te zien is.

Stap 4:

Bevestig de deurtjes met het pianoscharnier. Zaag eerst het scharnier met een ijzerzaag op maat en bevestig het scharnier vervolgens aan de kopse kant van het deurtje. Het is heel belangrijk om de schroefgaatjes voor te boren in de kopse kant van het plankje! Anders gaat het materiaal splijten. Daarna kun je het scharnier vastschroeven aan het kastje. Om ervoor te zorgen dat de deurtjes dicht blijven zitten schroef je de magneetsnapper aan de binnenkant van het kastje, en het metalen plaatje op de deurtjes.

Stap 5:

Bevestig de deurknopjes op de deurtjes. Potloodlijntjes van het aftekenen kun je gemakkelijk weg schuren.

Stap 6:

Voor de pootjes lijm je de parallellogram-vormpjes op de rechthoekige vormen. Overtollige lijm verwijder je gemakkelijk met een vochtige doek. Schroef ze vervolgens ook nog aan elkaar voor extra stevigheid. Vervolgens kun je ze aan de onderkant vastschroeven.

Stap 7:

Als je tapijt op de schuine zijkant wilt bevestigen, snijd deze dan eerst op maat. Om recht te snijden, kun je de plank als geleider voor het mes gebruiken.

Stap 8:

Lijm de schuine zijkant vast met constructielijm. Door de plank vast te tapen kan deze niet verschuiven tijdens het drogen van de lijm. Aan de onderkant kun je voor extra stevigheid nog twee schroefjes gebruiken.

Stap 9:

Als de schuine zijkant is opgedroogd kun je de tape verwijderen en het tapijt erop lijmen. Hiervoor hebben wij ook de constructielijm gebruikt. Ook deze even vast tapen tijdens het drogen!

Stap 10:

Tijd om te genieten van het eindresultaat! Zet de kattenbak achter de deurtjes en je hebt een ‘doorn in het oog’ veranderd naar een eyecatcher in huis!

Afmetingen van mijn DIY project

~90,0 x ~40,0 x ~50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ivonne en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 162,46


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken