Ontwerp je eigen bijenkorf met watervast gezaagd multiplex van Alexander

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Alexander

Alexander

DE

Bovengemiddeld

2 minuten

Alexander heeft zelf een bijenkorf op maat gebouwd. Hij bestelde online gezaagd watervast multiplex en betonmultiplex. Zijn unieke, op maat gemaakte bijenkorfontwerp is goed gedaan!

Beschrijving van Alexander

Het project heet een bijenkast... Er wordt een bijenkorf met één kamer gemaakt, wat echter een zekere mate van flexibiliteit met zich meebrengt. De mogelijkheid om de basisbuit te delen (twee volkeren), uit te breiden met conventionele en gekochte buit (opwaarderen). Een werkruimte onder de kast maakt het eenvoudig gebruik van medische en verzorgingsproducten mogelijk. Ventilatie en temperatuur kunnen via verschillende sleuven worden geregeld. De kast heeft ook een groot kijkvenster, waardoor regelmatige observatie zonder verstoring mogelijk is. Het doel is om deze prooi in de toekomst in schoollessen te gebruiken om kinderen en jongeren te leren over de structuur van de bevolking, het leven en het gedrag en om de "nieuwe" generatie te sensibiliseren voor het belangrijke onderwerp bestuiving door bijen. Zonder insecten en bijen is er geen leven!

Hoe ik dit project heb gedaan

Na veel onderzoek is er een tekening ontstaan ​​waarop alle voordelen van verschillende bijenteeltsystemen zijn weergegeven. Eénkamerkast, indeling mogelijk, kijkvenster, aan- en uitbouw van de honingkamer, werkruimte, verhoogd toegangsgat, goede ventilatiemogelijkheden en controle, goede isolatie-eigenschappen van het hout..... De perfecte zaagsnede maakt snel en precies mogelijk werk. Schroeven en lijmen van de weerbestendige houten panelen. Snij- en freeswerkzaamheden voor raamfront. Deuren om de bijen niet permanent te storen terwijl ze aan het werk zijn. Oliën met natuurlijke lijnolie. bijna klaar... Nu hoeven we alleen nog maar de lente te laten komen, zodat de bijen hun intrek kunnen nemen.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

115,0 * 42,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Alexander en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 276,56


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken