Ikea-hack: Kledingkast onder schuin dak van underlayment, door Joos

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joos

Joos

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit IKEA hack project deelt Joos een slimme oplossing voor het benutten van de ruimte onder een schuin dak. Met gebruik van underlayment heeft hij een kledingkast gemaakt die perfect past in deze vaak lastige ruimte. Ontdek hoe je met eenvoudige aanpassingen en maatwerk meubels optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte in je huis. Volg Joos' stappen om een praktische en stijlvolle kledingopbergoplossing te creëren voor elke ruimte met een schuin dak.

Omschrijving van Joos

Voor twee zolderkamers heb ik kledingkasten gemaakt. Ik heb er voor gekozen om standaardkastjes van Ikea te gebruiken uit de Platsa serie. Die kastjes zijn ideaal om te gebruiken, aangezien ze in verschillende dieptes te verkrijgen zijn en onderling goed te verbinden. De frontjes, de zijkanten en de bovenkant zijn gemaakt van Fins vuren underlayment van OPMAATZAGEN.nl.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst een schets gemaakt hoe ik het wilde hebben. Ik heb drie kastjes van elk 40 cm hoog op elkaar geplaatst en onderling verbonden. Het bovenste kastje is minder diep waardoor deze mooi onder het schuine dak wegvalt. Ik heb 1 deurtje van ikea gekocht om te gebruiken als mal. Op internet heb ik boormal van Kreg gekocht, waarmee ik perfect de scharniergaten kon uitboren in het underlayment. Ik heb de standaard scharnieren van Ikea gebruikt. Al het underlayment heb ik daarna aan beide zijden 2x gebeitst. Vervolgens heb ik de deurtjes geplaatst die gelukkig door opmaatzagen loepzuiver waren gezaagd. Vervolgens heb ik de zijkanten en de bovenkanten geplaatst. Aan beide zijkanten heb ik een hanggedeelte gemaakt met een roede voor overhemden.

Afmetingen van mijn DIY project

De kastjes zijn per stuk: 60,0 × 55,0 (bovenste 40,0) *120,0 cm hoog. De deurtjes zijn 59,6 × 119,6 cm De totale breedte van de kast is 360,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joos en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 453,52


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken